Свинина - один із популярних видів м'яса, який споживають багато українців. Однак далеко не всі здогадуються, що продукт негативно впливає на організм. Про це пише портал useti.

Багато дієтологи в один голос заявляють, що свинина - привід багатьох проблем зі здоров'ям. Насамперед цей вид м'яса підвищує ризик появи зайвої ваги, а далі вже запускається цілий ланцюжок негативних змін в організмі.

Свинина, скріншот: YouTube
Свинина, скріншот: YouTube

Деякі фахівці попереджають про вміст свинини гістаміну, який може спровокувати алергічну реакцію. Також як м'ясо потрібно бути впевненим, адже свиня може хвороба недугами, які можуть нашкодити і людині.

Свинина. Фото: скрін youtube
Свинина. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз
З цими хворобами точно не мобілізують: які болячки помітить навіть ВЛК Хоч-не хоч, а в ТЦК йти все одно доведеться: українцям не залишили альтернативи Не знайдуть цього в машині – отримаєте штраф: що можуть перевірити копи ТЦК заблокували водійські права: чи можна повернутися за кермо
Показати ще

Важливий аспект - свинячий жир. Він, за словами фахівців, не перетравлюється людським шлунком і перетворюється на жирові відкладення. Той самий свинячий жир може впливати на появу злоякісних пухлин.

Втім, відмовлятися від свинини чи ні – вирішення кожного. Насамперед слід пам'ятати, що свинина не повинна бути основою раціону і м'ясо потрібно піддавати ретельній обробці.

Матеріали новинного характеру не можуть вважатися призначенням лікаря і прирівнюватися до них. Перед прийняттям рішення обов'язково проконсультуйтеся з лікарем і зверніться до фахівця.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, заспокоїть нерви та вбереже хвороби: названо корисний напій, який коштує копійки.

Також наш портал інформував ризик серцево-судинних захворювань: у МОЗ повідомили як оцінити ймовірність виникнення хвороб серця.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, як подолати залежність від солодощів: прості та ефективні поради від дієтологів.