В осінньо-зимовий період люди часто стикаються із застудними захворюваннями, головним симптомом яких є біль у горлі. Деякі несподівані продукти можуть допомогти знизити болючі відчуття. Про це пише storinka.

Насамперед важливо врахувати, що продукти можуть допомогти лише на якийсь час втихомирити біль у горлі. Щоб дискомфорт зник, потрібно боротися з недугою, а правильне лікування може призначити тільки фахівець.

Застуда. Фото: скрін youtube
Застуда. Фото: скрін youtube

Які продукти допоможуть при болі в горлі

Морозиво

Деякі люди вважають, що морозиво при застуді небезпечне, але насправді це не так. Продукт здатний знизити біль у горлі, а також зменшити розмноження мікробів. Головне правило – не зловживати морозивом.

Популярні новини зараз
Посилення мобілізації в Україні: як позбавлятимуть прав ухилянтів В Україні сигарети, алкоголь та паливо продаватимуть за новими правилами: що зміниться Діставайте велосипеди: перевізники готуються підняти ціни на проїзд відразу на третину Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру
Показати ще

Банани

М'яка консистенція бананів дозволяє не травмувати хворе горло. Вживання фрукта вітається, адже в ньому є вітамін С, який допоможе організму швидше подолати хворобу.

Біль в горлі. Фото: скрін youtube
Біль в горлі. Фото: скрін youtube

Капуста

В овочі міститься багато антиоксидантів, які стимулюють організм інтенсивніше боротися із хворобою. Втім, капусту не варто їсти у сирому вигляді, а краще протушкувати чи приготувати як пюре. Це потрібно, щоб не травмувати горло.

Морква

Морква у вареному вигляді може дуже допомогти у боротьбі із хворобою. Зокрема, овоч сприяє швидкому загоєнню слизових оболонок горла.

Чай. Фото: скрін youtube
Чай. Фото: скрін youtube

Чай

При болі в горлі найбільш ефективним буде чай з чебрецю, шипшини, ромашки та липи. Напій слід пити не дуже гарячим і тоді він допоможе послабити біль у горлі та додасть сил у боротьбі з недугою.

Матеріали новинного характеру не можуть вважатися призначенням лікаря і прирівнюватися до них. Перед прийняттям рішення обов'язково проконсультуйтеся з лікарем і зверніться до фахівця.

Раніше портал Знай повідомляв, вони точно є у вашому холодильнику: які продукти викликають неприємний запах тіла.

Також наш портал інформував, у всьому винна їжа: які продукти можуть негативно впливати на психіку та вганяти у депресію.

Крім того, ми писали, курячі яйця корисні або шкідливі: вчені дійшли вражаючого висновку.