Щоб знати, чи варто ці макарони купувати та готувати з них страви для своєї родини, зверніть увагу на їхню упаковку.

Там відзначають групи продукції. Тому зауважте, що найбільш корисними є макарони групи А, на виготовлення яких йдуть тверді сорти пшениці.

Макарони по-флотськи, фото: Znaj.ua
Макарони по-флотськи, фото: Znaj.ua

Незважаючи на те, що макарони нерідко сприймають як шкідливий продукт, що сприяє появі зайвої ваги, за словами фахівців, правильні макарони все ж таки дають організму повільні вуглеводи, які довго перетравлюються і дозволяють довго зберігати почуття ситості.

Насамперед, це перешкоджає зайвим і непотрібним перекушуванням та переїданню. Не дарма ж спагетті та інші види пасти є основою середземноморської дієти, відомою своєю користю для здоров'я та довголіття.

Популярні новини зараз
Українських водіїв внесуть до Реєстру військовозобов'язаних: чого чекати з червня 2024 року На сім'ю – 43200 грн: українцям дають грошову допомогу, треба звати маму чи бабусю Пенсіонерам надають ще один вид пільг: що треба знати Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома
Показати ще

Спагеті з кабачками
Спагеті з кабачками, Фото: Pinterest

Які групи макаронів бувають:

Група А – сюди входять макаронні вироби із твердих сортів пшениці, вони є найкориснішим варіантом. Макарони цього сорту не такі калорійні. У той же час вони багаті на вітаміни і клітковину, відрізняються вищим вмістом білка.

Група Б – на їх виготовлення йде м'яка, крохмалиста склоподібна пшениця, і вони є найкалорійнішими серед макаронних виробів. Підходять для харчування спортсменів, і навіть тих, хто виснажений чи відновлюється після тривалих навантажень чи захворювання.

Група В - це низькосортний продукт, що виробляється з хлібопекарської муки, небажані в раціоні. Вони містять дуже мало корисних організму поживних речовин. Саме з їх вживанням асоціюється збільшення ваги та ризик розвитку діабету.

Паста с кабачками (цукіні), фото: UNSPLASH
Паста с кабачками (цукіні), фото: UNSPLASH

Нагадаємо, що масло геть від опіку: чому не можна мазати ним шкіру, про таке ви і не знали.

Раніше ми повідомляли, що зможете готувати без світла та газу: як зробити каші без варіння, рецепти для графіків відключень.