Наближається зима і чимало українців опалюватимуть будинки дровами, які коштують не так дешево. Втім, є метод зменшити їхню витрату і при цьому якісно обігрівати житло. Що потрібно зробити, пише портал news24.

У середньому одне поліно горить близько 1,5 години, проте є можливість продовжити цей час і заощадити на опаленні приміщення.

Дрова, скріншот: YouTube
Дрова, скріншот: YouTube

Порада №1

Правильно укладайте дрова в грубку. Одне згорить набагато швидше, тому закладати грубку потрібно якомога щільніше. Чим меншим буде кисню між дровами, тим тривалішим буде процес горіння.

Порада №2

Варто віддати належну увагу розміру дров та першочерговості їхньої закладки. У цій справі рекомендується дотримуватися принципу піраміди, тобто першими слід класти великі поліна, а згори менші.

Популярні новини зараз
З цими хворобами точно не мобілізують: які болячки помітить навіть ВЛК Чи буде в Україні долар по 50 гривень: експерт розповів, до чого готуватись Додаткова підтримка пенсіонерів: нова виплата 944 грн на місяць Не лише електроенергія вдарить по гаманцю: яка комунальна послуга подорожчає з 1 червня
Показати ще

Опалення дровами. Фото: скриншот з відео
Опалення дровами. Фото: скриншот з відео

Порада №3

Правильно розпалити дрова також важливо. Робити це потрібно з верхніх, дрібних трісок. Такий підхід дає змогу розтягнути процес розпалювання та активного горіння.

Також слід пам'ятати, що різні породи дерева забезпечують різний рівень жару. Найбільша тепловіддача у берези, акації та чорної сосни. Найнижчий показник у верби, тополі, осики та вільхи.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, як розпалити сирі дрова за допомогою простої хитрості: довго возитися не доведеться.

Також наш портал інформував, у жодному разі не використовуйте ці дрова для опалення: українців підготували до холодної зими 2023/24.

Крім того, ми писали, чим обігріти житло під час опалювального сезону та можливого блекауту: поради, які допоможуть вам вижити.