За здоров'ям серця завжди потрібно доглядати, тримати його в тонусі. Проте люди, здебільшого, згадують про це, коли вже виникають реальні проблеми.

Український професор-кардіохірург Борис Тодуров розповів про те, що допоможе вберегти від інсульту та інфаркту, пише medicalanswers. Почати слід з відмови від панацеї, адже немає ліків, які підходять усім людям, і реклама часто бреше.

Аптека, ліки. Фото: скриншот  УНІАН
Аптека, ліки. Фото: скриншот УНІАН

Куріння - ще один важливий пункт, якого потрібно позбутися, щоб серце працювало справно. Це великий фактор ризику, який призводить до серцево-судинних захворювань, викликає підвищену крихкість судин.

Рух це життя. Варто регулярно займатися фізичною активністю, зробити це звичкою. Завдяки спорту чи навіть хотьбі покращується кровообіг та спалюють зайві калорії, а судини залишаються у тонусі.

Популярні новини зараз
Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію Платіть по 700 грн за світло або живіть без нього: українців ставлять перед фактом Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти
Показати ще

Таня Федорищева, тренування на прес. Фото: Знай.uа
Таня Федорищева, тренування на прес. Фото: Знай.uа

Слідкуйте за харчуванням. У раціоні мають бути вуглеводи, жири та білки - і рослинні, і тваринні. Не забувайте про овочі, в них багато клітковини, та скорочуйте споживання солодкого.

Відвідуйте лікаря та проходьте обстеження. Тодуров зазначив, що в обов'язкові обстеження – це кардіограма, доплерографія судин, здавання аналізів крові та сечі. Жінкам – огляд гінекологом, чоловікам – урологу, а також регулярно відвідувати ендокринолога. Також буде не зайвим відвідати стоматолога та офтальмолога.

"Це не забаганка, а необхідність. Банальна повага до свого організму. До того ж допоможе на ранніх стадіях виявляти захворювання і безболісно їх лікувати", – пояснив лікар.

Лікарі в Україні, фото currenttime
Лікарі в Україні, фото currenttime

Матеріали новинного характеру не можуть вважатися призначенням лікаря і прирівнюватися до них. Перед прийняттям рішення обов'язково проконсультуйтеся з лікарем і зверніться до фахівця.

Нагадаємо, перестаньте купувати кондитерку та ковбаси: українців суворо попередили

Раніше ми писали про те, що відмовтеся, поки не пізно: стало відомо про небезпеку вершкового масла

Як повідомляв Знай.ua, саженці без зайвих витрат: простий спосіб живцювання смородини