Якщо ви вивісили мокрий одяг на балкон в холодну пору року, готуйтеся до того, що він відволожиться і навіть почне неприємно пахнути. Щоб такого не сталося, потрібно знати про деякі правила.

Висушити білизну в холодній квартирі швидко та ефективно – цілком реально, якщо знати про нюанси. Один із найголовніших – не розвішувати білизну у житловому приміщенні, а в окремій кімнаті.

Сушіння речей на батареї, скріншот: YouTube
Сушіння речей на батареї, скріншот: YouTube

Справа в тому, що через сушіння білизни в приміщенні зростає рівень вологи, через що буває важко дихати, а весь пил піднімається в повітря. Також не варто забувати, що сушіння в кімнаті може призвести до появи цвілі. Найоптимальніший варіант - поставити сушарку на кухні, в коридорі чи іншому приміщенні.

Крім того, на батареях можна сушити тільки маленькі речі - спідню білизну або шкарпетки, а великі речі не варто. Батарея, нагріваючи одяг, прискорює випаровування води та провокує утворення великої кількості вологи у повітрі. Таким чином, батарея також віддає все тепло речам, а не вам. У ванній кімнаті теж не рекомендується - там і так високий рівень вологи.

Популярні новини зараз
Українців закликали не відкладати на завтра: можна подати заяву на пенсію за лічені хвилини Травень буде дуже важким для українців, але 2 знакам Зодіаку пощастить: хто ці щасливчики Платіть по 700 грн за світло або живіть без нього: українців ставлять перед фактом Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було
Показати ще

Що допоможе під час сушіння речей взимку:

  • встановіть посилений режим віджиму під час прання, щоб білизна не була такою вологою
  • розвішуйте одяг на сушарці в нежитловій кімнаті
  • провітрюйте приміщення, де сушиться одяг
  • добре розправляйте білизну, адже у складках залишається зайва вода

Сушіння одягу, скріншот з відео
Сушіння одягу, скріншот з відео

Нагадаємо, жуки атакували всі крупи на кухні? 4 кроки, щоб назавжди позбутися несподіваних гостей

Раніше ми писали про те, що буде набагато тепліше: експерт підказав, наскільки далеко потрібно ставити меблі від батареї

Як повідомляв Знай.ua, відкладіть негайно: чому не можна користуватися телефоном у ліжку перед сном