Картопля — це той самий продукт, який, дешевий, використовують усі українці через його простоту в приготуванні.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяЙого можна і смажити, і варити, і тушкувати. Ціна на картоплю у супермаркетах становить від 6 гривень за кілограм та вище. І коли чистимо плоди, ми практично не замислюємося, щоб ще й на цьому етапі економити. А невдовзі ми спостерігаємо відходи у вигляді шкірки, які викидаються на смітник, хоча садівники знають, що з цього можна зробити якісне добриво.
Лушпиння містить органічні речовини та мінерали, а вони, у свою чергу, можуть покращити родючість ґрунту. Для приготування добрива нам знадобиться шкірка, безпосередньо, вода та посудина для варіння.
Для початку підготуйте свіже картопляне лушпиння. Дуже важливо, щоб коренеплоди раніше вирощувалися без використання хімічних препаратів або пестицидів. Помийте шкірку, змийте багнюку і залишки землі, а потім відправте її в каструлю. Додайте туди стільки води, щоб вона накрила наше майбутнє добриво.
Надішліть каструлю на вогонь, доведіть інгредієнти до кипіння і варіть їх ще протягом 20-30 хвилин. Дуже важливо зберегти відвар - саме він і є нашим "золотом".
Коли відвар охолоне, використовуйте його при поливі рослин у саду. Незабаром це рішення порадує вас чудовим урожаєм.
Нагадаємо, набагато корисніше м'якоті та соку цитрусу: українцям назвали чудотворні властивості шкірки лимона.
Як повідомляв "Знай.uа", борщ варитимете і на Великдень: як правильно зберігати буряк, щоб він пролежав до весни
Знай.ua писав, "смачним" буде не тільки суп, але ще й кактус: шикарне добриво для домашніх рослин з лаврового листа