Картопля — це той самий продукт, який, дешевий, використовують усі українці через його простоту в приготуванні.

Його можна і смажити, і варити, і тушкувати. Ціна на картоплю у супермаркетах становить від 6 гривень за кілограм та вище. І коли чистимо плоди, ми практично не замислюємося, щоб ще й на цьому етапі економити. А невдовзі ми спостерігаємо відходи у вигляді шкірки, які викидаються на смітник, хоча садівники знають, що з цього можна зробити якісне добриво.

Картопля. Фото: скрін youtube
Картопля. Фото: скрін youtube

Лушпиння містить органічні речовини та мінерали, а вони, у свою чергу, можуть покращити родючість ґрунту. Для приготування добрива нам знадобиться шкірка, безпосередньо, вода та посудина для варіння.

Для початку підготуйте свіже картопляне лушпиння. Дуже важливо, щоб коренеплоди раніше вирощувалися без використання хімічних препаратів або пестицидів. Помийте шкірку, змийте багнюку і залишки землі, а потім відправте її в каструлю. Додайте туди стільки води, щоб вона накрила наше майбутнє добриво.

Популярні новини зараз
Затримка виплат: Пенсійний фонд пояснив, що буде з пенсіями та субсидіями за травень З цими хворобами точно не мобілізують: які болячки помітить навіть ВЛК ТЦК заблокували водійські права: чи можна повернутися за кермо Доходи не потрібні, субсидію дадуть і так: українцям пояснили нюанс
Показати ще

Картопля. Фото: Youtube
Картопля. Фото: Youtube

Надішліть каструлю на вогонь, доведіть інгредієнти до кипіння і варіть їх ще протягом 20-30 хвилин. Дуже важливо зберегти відвар - саме він і є нашим "золотом".

Коли відвар охолоне, використовуйте його при поливі рослин у саду. Незабаром це рішення порадує вас чудовим урожаєм.

Нагадаємо, набагато корисніше м'якоті та соку цитрусу: українцям назвали чудотворні властивості шкірки лимона.

Як повідомляв "Знай.uа", борщ варитимете і на Великдень: як правильно зберігати буряк, щоб він пролежав до весни

Знай.ua писав, "смачним" буде не тільки суп, але ще й кактус: шикарне добриво для домашніх рослин з лаврового листа