Українці продовжують робити корисні заготівлі, які дуже зручно використовувати для приготування їжі в холодну пору року, коли у доступі немає свіжих овочів чи фруктів.

Моркву теж активно заготовляють на зиму, а існує для цього кілька способів. Вам залишається обрати один із найзручніших для себе, а потім з легкістю використовувати овоч. Зберігати заморожену моркву можна до 12 місяців.

морква
морква

Для заморожування краще купувати молоді, міцні коренеплоди, без пошкоджень та слідів гниття. Також українцям рекомендуються обирати столові, а не пізні ґатунки. Так, спочатку всю моркву потрібно промити, очистити від шкірки і зрізати верхівки.

Якщо ви хочете заморозити цілу моркву, слідкуйте за тим, щоб вона добре висохла, і лише тоді фасуйте по пакетах. Моркву у такому вигляді зручно нарізати для рибних чи м'ясних страв.

Популярні новини зараз
Тарифи просто непідйомні для пенсіонерів: українці тікають від "Київстар" Землю накрила потужна магнітна буря, як встояти на ногах Українці намагаються зберегти своє майно перед законом про мобілізацію: що хочуть встигнути Часу залишилось обмаль: треба встигнути зробити це з трудовими книжками
Показати ще

Також овоч можна натерти, нарізати кубиками чи іншої форми. Це найуніверсальніший спосіб для супів та інших страв. Смажена морква теж підійде для таких цілей. Процес заготівлі простий – натерти, обсмажити та розфасувати по пакетах на порції.

Для бланшування залийте моркву окропом на кілька хвилин, а потім одразу холодною водою. Цей трюк не дозволить овочу потемніти.

Морозилка, фото apostrophe
Морозилка, фото apostrophe

Нагадаємо, борщ варитимете і на Великдень: як правильно зберігати буряк, щоб він пролежав до весни

Раніше ми писали про те, що висаджуйте полуницю вже зараз, щоб вистачило і собі, і навіть на продаж: 3 основні правила на осінь

Як повідомляв Знай.ua, щоб волосся було здоровим і красивим: навіщо мити гребінець і як це робити ефективно