Користь риби заперечувати не можна, тому її обов'язково варто вводити до раціону. Її цінують завдяки високому вмісту необхідних для організму людини вітамінів та мінеральних елементів, серед яких переважає фосфор, а також через білки та жирні кислоти омега-3.

Проте дієтологи попереджають, що риба разом із деякими продуктами може серйозно нашкодити здоров'ю. Справа в тому, що жирні сорти риби не так вже й швидко перетравлюються, а якщо з'їсти їх разом з деякими продуктами, можна "заробити" розлад шлунка.

Продукти у холодильнику. Фото: скрін youtube
Продукти у холодильнику. Фото: скрін youtube

Список продуктів, з якими не варто поєднувати рибу:

  • молоко;
  • фрукти;
  • гриби;
  • всі крупи крім розсипчастого рису;
  • бобові.

Продукти з рівноцінною кількістю корисних жирів та білка можуть призвести до тривалого перетравлення шлунком, тяжкості і навіть до проблем із шлунково-кишковим трактом. З цієї причини поєднання краще не допускати.

Популярні новини зараз
По ваші лічильники скоро прийдуть: що потрібно зробити, якщо незнайомці вже на порозі Залишать останню сорочку: які речі не будуть вилучати в ухилянтів-боржників Українських водіїв внесуть до Реєстру військовозобов'язаних: чого чекати з червня 2024 року "Газмережі" просять встигнути до 20 травня: що потрібно зробити всім побутовим споживачам
Показати ще

Біль у животі, фото gdp3podolsk
Біль у животі, фото gdp3podolsk

Однак риба відмінно "сусідить" з різними овочами - помідорами, картоплею, цибулею, зеленню, морквою. Дієтологи також рекомендують додавати до рибних страв лимонний сік, тому що він допомагає запустити процес травлення білка.

Раніше ми писали про те, що продавці обманюють навіть на салі: українців попередили, як не потрапити до пасток.

Також портал Знай.ua писав, як продовжити свіжість яєць за допомогою олії: спосіб, яким користувалися наші бабусі

Як повідомляв Знай.ua, не соромно вам не вміти користуватися пралкою: 5 правил, які багато хто порушує і переплачує за світло