Поки що на вулиці прийшло потепління, українці все одно готуються до важкого опалювального сезону.

Росія, напевно, буде навмисно бити по критичній інфраструктурі України, залишаючи населення без світла та води.

Українці без світла, фото: Unian
Українці без світла, фото: Unian

Українці шукають усі можливі способи, як без особливих витрат обігріти своє житло у холод та пережити цю страшну зиму. У той же час багато хто не підозрює, що дуже звичайні події чи речі можуть стати гарним варіантом збереження тепла.

Існує 5 дуже простих способів зігрітися за дуже короткі терміни, доки не включили опалення, або його взагалі немає.

Популярні новини зараз
Добровільний візит до ТЦК не врятує від штрафу: за що покарають деяких чоловіків Не знайдуть цього в машині – отримаєте штраф: що можуть перевірити копи Таких цін не бачили давно: скільки доведеться заплатити за курячі та перепелині яйця Доходи не потрібні, субсидію дадуть і так: українцям пояснили нюанс
Показати ще

Опалення. Фото: скрін youtube
Опалення. Фото: скрін youtube

5 простих лайфгаків, як зігрітися вдома

1. Утеплити гардероб. Просто почніть носити більше одягу. Порада надзвичайно проста, але дуже дієва. На шарфи, шапки і навіть рукавички можна звернути увагу не лише на вулиці, а й у приміщенні. Подбайте про теплі шкарпетки та тапки, а також електричні грілки та устілки з підігрівом. Пам'ятайте, якщо ноги будуть у теплі, то й інші організми поступово розслабляться, зберігаючи більш високу температуру.

2. Спеціальний плед. Наприклад, для сидячої роботи вдома зручно використовувати спеціальний плед з рукавами, який набагато затишніше і тепліше, ніж багато шарів одягу та звичайних пледів. Його можна навіть пошити самостійно.

3. Займатися спортом. Холода, хоч як це дивно звучало, є найкращим часом для того, щоб почати їм займатися. Почніть із звичайної зарядки вранці і поступово підсилюйте навантаження. Фізичні вправи покращують кровообіг, завдяки чому наші кінцівки та інші частини тіла зігріваються набагато швидше. Це, наприклад, може бути гімнастика, біг, йога, танці.

спорт
спорт

4. Правильне харчування. Оскільки їжа дає нам енергію, а енергія тепло, з наближенням холодів настав час знову віддавати переваги ситним м'ясним стравам, для яких не варто шкодувати спецій. Зігрітися допомагають часник, куркума, чорний та червоний перець, а також мускатний горіх. Підходять сири, жирна риба та гіркий шоколад. З напоїв добре пити трав'яні чаї з імбиром, відвар шипшини, какао, гарячий шоколад або тепле молоко з медом.

5. Масаж. Оскільки мороз насамперед завжди торкається наших кінцівок, візьміть за правило щодня легко масажувати свої кисті та ступні. Розтирання, погладжування та легке натискання здатні покращити кровообіг, а відповідно і швидше зігрітися.

Опалювальний сезон, скріншот з відео
Опалювальний сезон, скріншот з відео

Нагадаємо про лайфгаки на випадок блекауту: як погладити речі, якщо немає світла.

Раніше ми повідомляли, як обігріти житло та залишитися у безпеці: в обленерго дали кілька дієвих порад.

Також стало відомо, що енергетики попередили українців про небезпеку: пустощі можуть коштувати життя.