Іноді може здатися, що викинути старі шкарпетки та купити нові набагато простіше, ніж їх випрати. Однак простий лайфгак може повернути шкарпеткам вигляд нових. Про це пише woman24.

Найскладніше відіпрати білі шкарпетки, адже згодом вони втрачають свій колір, ступні стають сірими і сам виріб покривається катишками.

Прання шкарпеток, скріншот з відео
Прання шкарпеток, скріншот з відео

Як прати шкарпетки, щоб були як нові

Перше, що потрібно врахувати перед пранням: якщо шкарпетки одягалися лише раз, їх можна не замочувати, якщо більше - обов'язково замочуємо. Спочатку шкарпетки змочуємо теплою водою та прополіскуємо з використанням господарського мила. Потім виріб обробляємо милом та залишаємо на ніч.

Шкарпетки, скріншот: Youtube
Шкарпетки, скріншот: Youtube

Популярні новини зараз
"Період складнощів закінчується": ведичні астрологи назвали місяць, коли українцям стане легше дихати Платіжки за травень не порадують: постачальник газу підвищив тариф Змії пішли в атаку на українців: як запобігти укусам і чи існує ефективний антидот Упаковка по 80 грн: в Україні супермаркети змінили ціни на цукор, вершкове масло та олію
Показати ще

Приблизно через 8-12 годин шкарпетки можна випрати звичним способом. При цьому дуже важливо дотримуватись правильного температурного режиму. Вода не повинна бути дуже гарячою, адже в такому випадку бруд сильніше приставатиме до тканини, а самі шкарпетки втратять колір і форму. В ідеалі температура має бути не вище 40 градусів.

Крім того, фахівці категорично не радять прати шкарпетки одночасно зі спідньою білизною, оскільки це щонайменше не гігієнічно.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, будуть як новенькі: як випрати домашні капці - допоможе розчин із простих інгредієнтів.

Також наш портал інформував, набагато ефективніше хімічних освіжувачів: простий спосіб позбутися неприємного запаху на кухні.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, рисова крупа може спростити прибирання в будинку: унікальні лайфгаки від найдосвідченіших господарок.