Проста свічка-обігрівач може сильно виручити у разі відключення світла або якщо у квартирі холодно, а опалення ще не включили. Інструкцією з виготовлення ділиться портал progroshi.

Свічка-обігрівач – простий спосіб зігрітися, а також висвітлити приміщення, якщо відключили електроенергію. Декілька таких приладів цілком можуть підвищити температуру повітря в невеликому приміщенні. Однак при використанні важливо пам'ятати про правила пожежної безпеки та про те, що в кімнаті накопичуватиметься чадний газ.

Обігрівач зі свічки, скріншот з відео
Обігрівач зі свічки, скріншот з відео

Як зробити свічку-обігрівач?

Перше, що потрібно зробити – знайти потрібні деталі:

  • Металева консервна банка;
  • скляна банка об'ємом 200 мл із металевою кришкою;
  • соняшникова олія;
  • фольга;
  • товстий ґніт або шнур з натуральних тканин;
  • стійка та надійна дощечка;
  • металевий куточок або вигнутий шматок металу, який можна прикрутити до дощечки.

Якщо всі необхідні речі знайшлися, то можна приступати до збирання. Спочатку слід наповнити банку соняшниковою олією і зробити отвір у кришці, в який пропустити імпровізований ґніт з натуральних тканин.

Популярні новини зараз
Повітряний шоколадний пиріг усього за 20 хвилин: все змішав і в духовку Додадуть 500 гривень: пенсіонерам обіцяють надбавку у червні З 1 червня українці платитимуть за воду по оновленому тарифу: кому радять приготуватися Довідку можна викидати: чоловіків огорошили новим правилом
Показати ще

Свічка-обігрівач. Фото: скрін youtube
Свічка-обігрівач. Фото: скрін youtube

Після цього необхідно прикрутити металеву пластину до дощечки, яка повинна бути трохи більшою за банки. На іншому кінці дощечки шийкою вниз закріплюється консервна банка, але в її дно укладається фольга. Важливо викласти фольгу так, щоб більшість тепла осідала на стінках ємності.

Передбачається, що під час горіння свічка нагріватиме металеву банку, а вона у свою чергу прогріватиме повітря в кімнаті.

Раніше портал Знай повідомляв, чим обігріти житло під час опалювального сезону та можливого блекауту: поради, які допоможуть вам вижити.

Також наш портал інформував, у квартирі буде тепло навіть без опалення: чи можна заклеювати вікна скотчем, поради спеціалістів.

Крім того, ми писали, 6 "заповідей" довгого життя повербанку: що потрібно знати, щоб через пару місяців не купувати новий.