Нерідко на білому посуді залишаються неприємні жовті сліди від жиру, кави, чаю та інших продуктів. Деколи забруднення настільки стійкі, що їх важко прибрати навіть за допомогою миючого засобу. У такому разі на допомогу прийдуть прості народні методи, пише dailynews.kyiv.

Тримати посуд в ідеальній чистоті буває дуже непросто, якщо тарілки не нові і на них утворився неприємний і дуже стійкий жовтий наліт. Однак досягти дзеркального блиску можна і для цього не потрібно витрачатися на спеціальні засоби.

Посуд. Фото: скрін youtube
Посуд. Фото: скрін youtube

Спосіб №1

Гірчичний порошок чудово справляється з жовтизною, нальотом та жиром. Використовувати його дуже просто: до літра гарячої води додати 250 грамів порошку, перемішати і замочити в розчині посуд. Через 10 годин можна милуватися результатом.

Миття посуду. Фото: скрін youtube
Миття посуду. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз
У коханні чекають справжні випробування: яким знакам зодіаку краще забути про стосунки Гарчать та кусають оточуючих: серед підлітків шириться дивна субкультура Українців закликали не відкладати на завтра: можна подати заяву на пенсію за лічені хвилини Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку
Показати ще

Спосіб №2

Якщо часу чекати немає, то може виручити лимонна кислота. Засіб наноситься на проблемні ділянки та залишається на 20 хвилин. Потім посуд промити під водою і насолоджуватися чистим виглядом.

Спосіб №3

Соду та перекис водню потрібно змішати в рівних пропорціях та нанести на тарілку. Цей метод допомагає не тільки вибілити посуд, а й продезінфікувати його.

Раніше портал Знай повідомляв, як легко позбутися запахів, що в'їлися, в харчовому контейнері: способи, які врятують від біди.

Також наш портал інформував, без маніпуляцій з пінопластом та паралоном: як швидко утеплити вікна на зиму.

Крім того, інформаційний портал "Знай" повідомляв, як зберегти колір одягу під час прання: просто додайте ці інгредієнти з кухні.