Сало їдять практично у кожній українській родині, а на святковому столі воно одне з найбажаніших. Однак мало хто замислюється, як шкодить здоров'ю цей продукт і який його вид найнебезпечніший.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяСправді, у цьому продукті є чимало корисних речовин - вітамінів, поліненасичених жирних кислот, антиоксидантів тощо. Також сало здатне зміцнювати здоров'я та запобігає раку, покращує обмін речовин. Цей список можна довго продовжувати.
Щоб отримати користь від сала, необхідно розбиратися в його видах – сире солоне, копчене, варене та смажене. Серед усіх корисно їсти лише сире несолоне сало, бо посол та варіння вбиває корисні властивості.
Найшкідливіше - це копчене та смажене сало, адже за такої обробки з'являються канцерогени. Якщо їх багато вживати, це загрожує панкреатитом, холециститом, камінням у жовчному міхурі і високому рівні холестерину.
Втім, сире сало теж шкодить, але деяким людям. Його не рекомендується їсти при захворюваннях печінки, нирок, жовчнокам'яної хвороби, панкреатиті, холециститі.
Найкраще для вживання підійде несолоне сире сало, але в помірній кількості - не більше 2 шматочків на день.
Раніше ми писали про те, що є ризик спричинити серйозне лихо і навіть хвороби: чому не можна викидати хлібні крихти у сміття
Як повідомляв Знай.ua, буде пахнути, як у райському саду: навіщо господині наповнюють носки сіллю для ванни.