Сало їдять практично у кожній українській родині, а на святковому столі воно одне з найбажаніших. Однак мало хто замислюється, як шкодить здоров'ю цей продукт і який його вид найнебезпечніший.

Справді, у цьому продукті є чимало корисних речовин - вітамінів, поліненасичених жирних кислот, антиоксидантів тощо. Також сало здатне зміцнювати здоров'я та запобігає раку, покращує обмін речовин. Цей список можна довго продовжувати.

Солоне сало, скріншот: YouTube
Солоне сало, скріншот: YouTube

Щоб отримати користь від сала, необхідно розбиратися в його видах – сире солоне, копчене, варене та смажене. Серед усіх корисно їсти лише сире несолоне сало, бо посол та варіння вбиває корисні властивості.

Найшкідливіше - це копчене та смажене сало, адже за такої обробки з'являються канцерогени. Якщо їх багато вживати, це загрожує панкреатитом, холециститом, камінням у жовчному міхурі і високому рівні холестерину.

Популярні новини зараз
Українцям спишуть частину боргів за комуналку: кому дозволять не платити Затримка виплат: Пенсійний фонд пояснив, що буде з пенсіями та субсидіями за травень Абоненти не встигають за темпами "Київстару": тільки поповнили рахунок, а тариф уже подорожчав ТЦК збирає досьє на кожного: які дані вашої біографії знатимуть обов’язково
Показати ще

Дискомфорт в животі. Фото: YouTube
Дискомфорт в животі. Фото: YouTube

Втім, сире сало теж шкодить, але деяким людям. Його не рекомендується їсти при захворюваннях печінки, нирок, жовчнокам'яної хвороби, панкреатиті, холециститі.

Найкраще для вживання підійде несолоне сире сало, але в помірній кількості - не більше 2 шматочків на день.

Нагадаємо, пошкоджений гарбуз все одно пролежить довго: як правильно зберігати продукт, щоб їсти до наступного літа

Раніше ми писали про те, що є ризик спричинити серйозне лихо і навіть хвороби: чому не можна викидати хлібні крихти у сміття

Як повідомляв Знай.ua, буде пахнути, як у райському саду: навіщо господині наповнюють носки сіллю для ванни.