Все частіше у супермаркетах стали продавати небезпечну ковбасу, якою можна отруїтися. Експерти вирішили розповісти українцям, яку купувати краще не варто.

Про це розповів директор Спілки споживачів України Максим Несміянов.

Домашня варена ковбаса, кадр з відео
Домашня варена ковбаса, кадр з відео

Він зазначає, що українцям у магазинах представили чималий вибір ковбасних виробів, проте не всі з них виконані з якісних продуктів. Фахівці рекомендують відмовитися від продукції, на якій не вказано термін придатності, або товар на вагу.

Експерт дав кілька порад щодо того, яку ковбасу можна купувати, а яку треба обходити стороною. Було проведено низку перевірок, які дали такі результати.

Популярні новини зараз
По ваші лічильники скоро прийдуть: що потрібно зробити, якщо незнайомці вже на порозі Українських водіїв внесуть до Реєстру військовозобов'язаних: чого чекати з червня 2024 року Крутіший за Audi та BMW: український преміум кар Leleka підкорив серця автолюбителів Пенсіонерам надають ще один вид пільг: що треба знати
Показати ще

Для дітей ковбасу купувати зовсім не варто, а для дорослих потрібно підбирати лише найвищі сорти, в яких не менше 100 відсотків м'яса.

Також необхідно брати тільки той товар, який був упакований на виробництві, а не співробітником магазину в супермаркеті. Так можна легко уникнути прострочених товарів. До речі, термін придатності потрібно перевіряти щоразу, як і зовнішній вигляд та запах.

Супермаркет, фото: Знай.uа
Супермаркет, фото: Знай.uа

За акцією чи зниженою ціною купувати цей продукт також не потрібно, оскільки найімовірніше з товаром щось не так, і його намагаються якнайшвидше збути.

"Дивитись на дату, умови зберігання та зовнішній вигляд товару (цвіль і сумнівний запах повинен вас зупинити від покупки). Особливу увагу до акцій та уцінки! Там часто кіт у мішку", - розповідає Максим Несміянов у своєму розслідуванні .

Нагадаємо, що дієтологи назвали найкорисніший хліб, який можна знайти у супермаркеті: фігурі не зашкодить.

Раніше ми повідомляли, що запасайтеся, поки ситуація дозволяє: скільки коштує цибуля і що буде з цінами далі.