Парламентарі вимагають перегляду Постанови

Багатомільйонна заборгованість перед вчителями та нові умови Трудового кодексу, що відверто занепокоїв суспільство, – не єдині проблеми на сьогодні. Як повідомили парламентарі, восени цього року на українців чекає ще один "сюрприз". Мова йде про впровадження платної доставки пенсій і соцвиплат. Подробиці дізнавалися Знай.ua.

Верховна Рада - фото ВРУ
Верховна Рада - фото ВРУ

Для більшості українців послуга стане платною

Нардепи повідомляють, що впродовж кількох останніх тижнів українці буквально завалюють їхні приймальні листами з проханням скасувати норми, прописані в одній з останніх Постанов Кабінету Міністрів.

"Одна з основних проблем, яка сьогодні турбує наших пенсіонерів, – це скасування з 1 вересня безкоштовної доставки пенсій та соціальних допомог. Відповідно до Постанови Кабміну від 29 березня 2021 року, ця послуга залишається безкоштовною лише для обмеженого кола: інвалідів І групи, осіб, що потребують стороннього догляду, а також пенсіонерів, старше 80 років", - зазначає член Комітету ВРУ з питань фінансів, податкової та митної політики Олег Кулініч.

З вимогою переглянути відповідну Постанову № 277 парламентарі звернулися до прем'єр-міністра України ще в квітні.

Популярні новини зараз
Тарологиня розповіла, чи впораємося ми із російськими "Цирконами" Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося
Показати ще

Але поки, як підкреслив нардеп, від Дениса Шмигаля надійшла лише усна відповідь про те, що "Укрпошта" і надалі доставлятиме пенсії у населені пункти, де немає банківських відділень.

Денис Шмигаль - фото Кабінет Міністрів України
Денис Шмигаль - фото Кабінет Міністрів України

"Пенсійний фонд у своїй роботі посилається виключно на офіційні документи і на сьогодні Постанова № 277 не була переглянута. З 1 вересня 2021 виплати здійснюватимуться виключно через поточні карткові рахунки або за допомогою операторів поштового зв'язку і ці послуги будуть платними. А залучення операторів поштового зв'язку до доставки пенсій – це є право банку, а не обов'язок", - наголошує народний депутат України Олег Кулініч.

Що ж стосується кількості банківських відділень, то вона стрімко скорочується.

Тільки за поточний рік по Україні було закрито 811 відділень, більшість з яких – як раз відділення державних банків. Як підкреслив нардеп, по факту, станом на сьогодні, відділення банків та банкомати є лише у 4 % населених пунктів.

Користувачі соцмереж також бурхливо реагують на події.

Коментар - скріншот
Коментар - скріншот

В ході обговорень з трибуни Верховної Ради парламентарі офіційно звернулися до Кабінету Міністрів з вимогою переглянути Постанову № 277 та внести відповідні зміни щодо корегування ініційованої Міністерством соціальної політики відміни безкоштовної доставки пенсій і соцдопомоги.

Кабмін, скріншот відео
Кабмін, скріншот відео

Як відреагує на це звернення прем'єр-міністр України та про подальший розвиток подій читайте на порталі Знай.ua.

Також Знай.ua повідомляв, що в "Слузі Народу" заявили про розгляд нових законів - тюрма для чиновників і транш МВФ.