В цьому переконані більшість українців. За результатами дослідження, проведеного Київським міжнародним інститутом соціології, дуже важливою назвали роль Фонду в боротьбі з COVID-19 практично кожен житель Донбасу (91%) і двоє з трьох українців (62%). Крім цього, громадяни країни високо оцінюють благодійну діяльність Фонду, спрямовану на усиновлення, підтримку людей на сході України та лікування дітей.

«Оцінка, яку українці висловили в соціологічному дослідженні, – це визнання важливості табезпрецедентності масштабу допомоги Ріната Ахметова. Філософія Засновника Фонду –допомагати тим, хто опинився у найскладнішихситуаціях, – сьогодні особливо актуальна, а тому затребувана суспільством. Така висока думкасуспільства – показник роботи Фонду РінатаАхметова», – зазначила Наталія Ємченко, член Наглядової ради Фонду.

Україна високо оцінила роботу Фонду Ріната Ахметова
Україна високо оцінила роботу Фонду Ріната Ахметова

За даними КМІС, лікарі та пацієнти вкрайпозитивно відгукуються про підтримку, яка вжебільше року реалізується в ході проєкту «Боротьбаз COVID-19 в Україні», завдяки якому державнімедустанови країни отримали понад 1000 одиницьсуперсучасної техніки, 337 тисяч експрес-тестів, більш ніж 200 тисяч засобів індивідуальногозахисту та витратних матеріалів, 155 кисневихконцентраторів, понад 200 сучасних апаратів ШВЛ.

«Хочу подякувати Фонду Ріната Ахметова за те, щоу пацієнтів з'являється шанс на адекватне лікуваннявідповідно до сучасних методик. Апарати відФонду Ріната Ахметова є апаратами високого класуі дають можливість за сучасними протоколами забезпечувати штучну вентиляцію легенів у пацієнтів з ускладненим перебігом даної вірусноїінфекції», – сказав президент Асоціаціїанестезіологів України Сергій Дубров.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам від 60 років та сім'ям готують нову допомогу: виплатять по 10 800 грн одним платежем Вистачить на хліб, поповнення рахунку та упаковку насіння: кому з 1 квітня додадуть до пенсії 500 грн Не виїде закордон ніхто: у Міграційній службі закликали українців до перевірок Вам знадобиться магніт: перевірте монети в гаманці – деякі можуть принести 35 000 гривень
Показати ще

Україна високо оцінила роботу Фонду Ріната Ахметова
Україна високо оцінила роботу Фонду Ріната Ахметова

Практично кожен житель Донбасу (91%) і двоє з трьох українців (62%) назвали таку допомогу дуже важливою. Більш ніж 97% жителів Донбасу і понад 73% жителів України заявили, що, на їхню думку, Фонд Ріната Ахметова надає дуже важливу допомогу країні, передаючи сучасні апарати ШВЛ для лікарень.

Більшість жителів Донбасу – майже 96% і 70% українців переконані, що лікарям надається серйозна допомога в забезпеченні засобами індивідуального захисту.

«Рінат Ахметов виділив понад 300 мільйонів гривень на боротьбу з COVID-19. Це найбільша, системна і масштабна приватна ініціатива, спрямована на допомогу державним медичним установам у боротьбі з коронавірусом. Усього допомогу Фонду отримали понад 500 медзакладів у більш ніж 200 населених пунктах. Це найбільший внесок одного благодійника в державну медицину України за весь час незалежності країни», – повідомила Наталія Ємченко.

Директор КМІС Володимир Паніотто зазначив, що пандемія COVID-19 викликає у людей почуття тривоги за себе та своїх близьких.

«Це підтвердила абсолютна більшість респондентів України і Донбасу – 88% і 90% відповідно. Практично всі жителі України (87%) і Донбасу (90%) вважають, що система охорони здоров'я України виявилася не готовою до другої хвилі епідемії коронавірусу», – констатував Володимир Паніотто.

Дослідження показало, що Фонд Ріната Ахметова визнаний найбільшою приватною благодійною організацією України. Про це сказала переважна більшість жителів Донецької і Луганської областей ‒ 91% і понад половина українців – 55%.

За даними КМІС, велика частина опитаних зазначили, що знають про гуманітарну допомогу Фонду Ріната Ахметова на сході країни – це 96% населення Донбасу і 86% населення України. В активі Фонду – десятки реалізованих проєктів і програм, спрямованих на підтримку української медицини. Це боротьба з туберкульозом та онкологією, допомога ліками та інші. Кожен другий житель України й Донбасу знають про системну підтримку лікарень і медустанов Фондом Ріната Ахметова.

Більшість жителів Донбасу (72%) і більше половини українців (56%) знають про надання Фондом медичної допомоги дітям, що є одним із основних напрямів його діяльності.

Також Фонд Ріната Ахметова вважають лідером української благодійності в боротьбі з захворюваннями серця у дітей і в сфері дитячого слухопротезування.

Опитування методом особистих інтерв'ю проводив Київський міжнародний інститут соціології в листопаді-грудні 2020 року. Було опитано 3400 респондентів.