У суботу, 8 травня 2021 року, в столиці Афганістану Кабулі прогримів вибух у школі для дівчинці, яка розташовується на заході, в районі Дашт-е-Барчі.

У навчальному закладі тільки-тільки закінчилися заняття і вони виходили з будівлі. Зараз відомо, що загинуло мінімум 53 людини і більше 150 поранені, а жодне з терористичних угруповань ще не взяло на себе відповідальність за подію.

Вибух в Кабулі, скріншот: Youtube
Вибух в Кабулі, скріншот: Youtube

Передбачається, що вибух здійснили афганські члени ІДІЛ, а ось таліби відкинули свою причетність до подібного і засудили такого роду терористичні акти. У цей момент, як заявляють з Кабула, місто було досить жваве. Місцеві жителі відправлялися за покупками і готувалися до мусульманського свята розговіння Ід аль-Фітр наступного тижня.

Місія ЄС зазначає, що, за офіційними даними, був підірваний начинений вибухівкою автомобіль.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам від 60 років та сім'ям готують нову допомогу: виплатять по 10 800 грн одним платежем Вистачить на хліб, поповнення рахунку та упаковку насіння: кому з 1 квітня додадуть до пенсії 500 грн Всі дані передадуть до податкової: доведеться заплатити за кожен метр Вам знадобиться магніт: перевірте монети в гаманці – деякі можуть принести 35 000 гривень
Показати ще

Вибух в Кабулі, скріншот: Youtube
Вибух в Кабулі, скріншот: Youtube

"Жахливий напад в районі Даште-Барчі в Кабулі є огидним актом тероризму", - йдеться в Twitter місії ЄС в Афганістані.

Зовсім недавно там же, в афганській столиці вибухнув бензовоз, і в результаті події близько чотирьох людей загинули, а десять отримали поранення.

Нагадаємо, в храмі після богослужіння прогримів потужний вибух: більше 10 постраждалих і відірвані кінцівки

Як повідомляв "Знай.ua", під Харковом виявили схованку з путінською зброєю та вибухівкою: "Готували теракт"

Знай.ua писав, нафтова компанія злетіла на повітря, люди ледве забрали ноги: влада підозрює теракт