Не зійшлися у "процедурних" нормах

Гаряче обговорення скандальної новини про захист кандидатської дисертації 43-річним нардепом Іллею Кивою від ОПЗЖ, що відбулися вчора в сесійній залі Парламенту, отримали продовження. Сьогодні, 28 квітня, під час пленарного засідання Верховної Ради виник ще один палкий конфлікт – на цей раз, між кількома народними депутатами і Головою ВРУ Дмитром Разумковим.

Верховна Рада - фото ВРУ
Верховна Рада - фото ВРУ

Нардепи накинулися з критикою – голова ВРУ "відбився"

Конфлікт виник після того, як очільник парламенту поставив на голосування пропозицію про відправлення на повторне перше читання без додаткового обговорення Проекту Закону про загальнообов'язкове накопичувальне пенсійне забезпечення № 2683.

Як підкреслив Дмитро Разумков, з відповідною пропозицією звернувся профільний Комітет ВРУ.

Верховна Рада - фото ВРУ
Верховна Рада - фото ВРУ

Популярні новини зараз
Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Втім, одразу ж це викликало хвилю обурень в сесійній залі.

"Пане Голово, таке грубе порушення регламенту, як би то, не в ваших правилах. Навіщо Ви це робите? Зараз без обговорення відправили на перше повторне читання введення додаткових 3 % податків на заробітну плату працюючих людей і потім направлення цього податку практично шахраям в приватних пенсійних фондах. Цей закон не передбачає ніяких гарантій збереження цих грошей!", - зазначила лідер партії "Батьківщина" Юлія Тимошенко.

Наступна частина її промови була ще емоційнішою.

"Що Ви робите? Ви перетворили парламент в кнопкодавство, проводите абсолютно лобістські, корумповані рішення і ще й без обговорення! Яке Ви маєте на це право?!", - звернулася до Голови ВРУ Юлія Тимошенко.

Скріншот
Скріншот

На необхідності обговорень нової концепції даного законопроекту наполягала і Член Комітету з питань фінансів, податкової та митної політики Ніна Южаніна від "Європейської солідарності".

Скріншот
Скріншот

Про порушення регламенту заявили і позафракційні депутати – зокрема, Член Комітету з питань екологічної політики та природокористування Антон Яценко.

В свою чергу, Дмитро Разумков не примусив довго чекати на відповідь.

"Шановні колеги, я не порушую регламент – це раз. Два – я завжди звертаюся до народних депутатів з пропозицією, а ви реагуєте на неї. Коли народні депутати будуть чути, а не займатися своїми справами в залі, то ми будемо нормально голосувати! Жодного разу такого не було, не до мене це", - сказав у відповідь Голова Верховної Ради Дмитро Разумков.

Скріншот
Скріншот

Що стосується головної причини конфлікту, то рішення було незмінним – "за" пропозицію відправити проект Закону № 2683 без обговорень проголосувало 311 нардепів.

Законопроект 2683 - скріншот
Законопроект 2683 - скріншот

Тож про подальший розвиток подій читайте на порталі Знай.ua.

Також Знай.ua писав, що Кабмін замовив прибирання бурульок у кінці квітня: гроші на кригу та сніг за тиждень до Великодня.