До розгляду залишаються лічені дні

Новина про ліквідацію Окружного адміністративного суду м. Києва, днями ініційованої президентом України Володимиром Зеленським, вже другий день поспіль є однією з найобговорюваніших тем в суспільстві. Голова Верховної Ради Дмитро Разумков підігрів інтерес тисяч українців, повідомивши про реально швидкі строки прийняття даного законопроекту.

Окружний адміністративний суд м. Києва - фото Знай.ua
Окружний адміністративний суд м. Києва - фото Знай.ua

Визначений як невідкладний: від 7 до 14 днів

Деталі щодо швидкості розгляду цього питання очільник Парламенту Дмитро Разумков повідомив в ході брифінгу, що відбувся в кулуарах ВРУ 15 квітня.

"Законопроект визначений президентом як невідкладний. Зараз ми знаходимося в затяжному режимі розгляду проекту Закону № 2194 – сподіваюся, що найближчим часом ми його все ж таки розглянемо. Сьогодні у нас позачергове засідання, але, навряд чи, хтось ще додатково збиратиме підписи – такого звернення не було", - зазначає Дмитро Разумков.

Володимир Зеленський, фото: Unian
Володимир Зеленський, фото: Unian

Популярні новини зараз
Біжіть до свого лічильника на початку квітня: українцям уточнили важливий нюанс щодо зняття показників Пенсіонерам від 60 років та сім'ям готують нову допомогу: виплатять по 10 800 грн одним платежем Потрібно бути готовими: що буде з курсом долара до літа Вам знадобиться магніт: перевірте монети в гаманці – деякі можуть принести 35 000 гривень
Показати ще

Розповів він і про певні строки розгляду пропозиції щодо ліквідації ОАСК.

"Вийдуть строки: там мінімум 14 днів. Якщо скорочення, то до 7 днів. Я думаю, що на наступному тижні, якщо це буде ініційовано в якості позачергового засідання, воно може бути розглянуто в першому читанні в стінах Верховної Ради. Але на цьому тижні, навряд чи, це можливо", - повідомив Голова ВРУ Дмитро Разумков.

Верховна Рада, Дмитро Разумков - фото ВРУ
Верховна Рада, Дмитро Разумков - фото ВРУ

Що розглядають сьогодні?

У разі ж, якщо ліквідація Окружного адміністративного суду м. Києва не зініціюється на розгляд на позачерговому засіданні, це питання буде включено в загальний Порядок денний Парламенту.

В такому випадку, його розгляд відбудеться після закінчення розгляду Проекту Закону про внесення змін до Земельного кодексу України та інших законодавчих актів щодо удосконалення системи управління та дерегуляції у сфері земельних відносин.

Верховна Рада - фото ВРУ
Верховна Рада - фото ВРУ

Як писав Знай.ua, розгляд сотень внесених правок до "земельного" законопроекту № 2194 триває кілька останніх пленарних засідань поспіль.

Решта питань цього тижня виноситься на позачергові засідання.

Чергове пленарне засідання стартує 15 квітня о 16.00.

15 квітня - скріншот
15 квітня - скріншот

Тож про подальший розвиток подій читайте на порталі Знай.ua.

Також Знай.uaписав, що звільнення Максима Степанова розкололо Парламент на два "табори": що кажуть нардепи.