Чого чекати українцям?

В ході засідання Уряду прем'єр-міністр України Денис Шмигаль повідомив щодо нинішньої ситуації із захворюванням на COVID-19 і ймовірні плани на найближче майбутнє. Мова йшла про можливість запровадження всеукраїнського локдауну. Подробиці дізнавалися Знай.ua.

Карантин в Україні, фото: Unian
Карантин в Україні, фото: Unian

Яка наразі ситуація?

Обговорення стартували в Кабміні 7 квітня о 13.00.

"Ситуація в Україні надзвичайно складна. Але по деяким регіонам після запровадження червоного рівня епідеміологічної небезпеки та відповідальної роботи місцевих органів влади спостерігається стабілізація з поширенням коронавірусу. Фіксується зменшення кількості хворих та зниження навантаження на лікарні", - повідомляє прем'єр-міністр України Денис Шмигаль.

Популярні новини зараз
Порошенко поставив під загрозу вступ України до ЄС заради вечірки сина, який ще в 2022 виїхав за кордон, - військовий Індексація пенсій в Україні: названо нові розміри виплат Пенсіонерам анонсували святкові доплати: кому дадуть грошей до дня народження Кому скасують пенсії вже навесні 2024 року: у ПФУ назвали 5 категорій українців
Показати ще

Кабмін - фото Кабінет Міністрів України
Кабмін - фото Кабінет Міністрів України

Як підкреслив прем'єр, це може сприяти можливому поверненню таких регіонів до помаранчевої зони.

"Це в черговий раз демонструє, що адаптивний карантин працює і запроваджувати тотальний локдаун по всій країні наразі немає потреби. Ще раз дякую місцевим органам самоврядування", - відзначає Денис Шмигаль.

Вакцинація - фото МОЗ України
Вакцинація - фото МОЗ України

Втім, розслаблятися ще рано.

"Не дивлячись на точкове покращення по деяким областям, ситуація в більшості регіонів, дійсно, залишається напруженою. Звертаюсь до органів місцевого самоврядування з проханням адекватно реагувати на виклики та не ігнорувати реальну загрозу. І брати за взірець ті регіони, де злагоджена протиепідемічна робота дає результат", - наголосив прем'єр-міністр України.

Станом на 7 квітня в Україні виявлено 15 415 нових підтверджених випадків коронавірусної хвороби COVID-19.

статистика - МОЗ
статистика - МОЗ

Тож про подальший розвиток подій в країні читайте на порталі Знай.ua.