Передбачено по 8 тисяч в одні "руки"

Ситуація із розповсюдженням коронавірусу стає лише гострішою. За даними Міністерства охорони здоров'я, станом на 25 березня, в Україні зафіксовано 16 669 нових підтверджених випадків. Разом з тим, у Верховній Раді був зареєстрований законопроект щодо надання грошової допомоги українцям. Хто не неї може розраховувати та яку саме суму передбачено даним проектом Закону, дізнавалися Знай.ua.

Верховна Рада, Дмитро Разумков - фото ВРУ
Верховна Рада, Дмитро Разумков - фото ВРУ

Хто отримає грошову допомогу?

Одним із найсвіжіших, поданих на розгляд Верховної Ради, став законопроект № 5300, ініційований президентом України Володимиром Зеленським.

24 березня був зареєстрований Проект Закону про надання допомоги застрахованим особам на період здійснення обмежувальних протиепідемічних заходів, запроваджених з метою запобігання поширенню гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2.

Володимир Зеленський, кадр з відеозвернення: YouTube
Володимир Зеленський, кадр з відеозвернення: YouTube

Популярні новини зараз
На ТЦК чекає колапс: терміни поставили в глухий кут Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

В документі названо і конкретну суму – допомога з держбюджету має становити 8 тис грн.

"Законопроектом передбачено надання допомоги застрахованим особам, які є найманими працівниками суб'єктів господарювання, зареєстрованих у регіонах, в яких встановлено "червоний" рівень епідемічної небезпеки, за рахунок коштів державного бюджету у розмірі 8 тис грн та за рахунок коштів місцевих бюджетів у розмірі, визначеному рішенням відповідного органу місцевого самоврядування", - йдеться в положеннях документу.

Законопроект 5300 - скріншот
Законопроект 5300 - скріншот

Отримати фінансову допомогу зможуть застраховані особи, які втрачають частину заробітної плати чи доходу у разі запровадження додаткових обмежувальних протиепідемічних заходів.

Законопроект 5300 - скріншот
Законопроект 5300 - скріншот

Карантин в Україні, скріншот відео
Карантин в Україні, скріншот відео

Варто відзначити, що законопроект № 5300 визначено Президентом як невідкладний.

Тож про подальший розвиток подій читайте на порталі Знай.ua.