Що на "антиковідному" фронті?

Впродовж останніх кількох днів нардепи не раз повідомляли про кричущі приводи, що потребують негайного пояснення від міністра охорони здоров'я Максима Степанова. Це – і "загублені" мільйони для десятків медзакладів, і нестача фінансування лікарень, і провал кампанії вакцинації. Сьогодні, 19 березня, Максим Степанов особисто прибув на Годину запитань до Уряду – щоправда, у своєму звіті міністр охопив лише частину запитань. Подробиці дізнавалися Знай.ua.

Верховна Рада - фото ВРУ
Верховна Рада - фото ВРУ

"Ворожа пропаганда" і етапи вакцинації

За кілька останніх тижнів це вже другий візит профільного міністра до зали Верховної Ради.

А розпочав Максим Степанов з політичного протистояння, яке, за його словами, наносе удар Україні "більше шкоди, ніж ворожа пропаганда".

"Попри інформаційну вакханалію і відверту брехню щодо теми вакцинації, в лист очікування через інформаційні ресурси, в тому числі через додаток "Дія", записалося вже більше 290 тисяч людей. Це – найкраща відповідь тим політикам, які в режимі 24 на 7 вставляють Міністерству охорони здоров'я палки в колеса в безнадійних способах обманути українців і зірвати програму вакцинації", - зазначив під час виступу міністр охорони здоров'я Максим Степанов.

Популярні новини зараз
У МВС попередили водіїв: для керування авто потрібно пройти спецпроцедуру – інструкція В Україні змінюють правила виплат для ВПО: потрібно принести один документ Тариф 7,96 грн/куб діятиме не для всіх: кому доведеться платити більше Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Максим Степанов - фото з Фейсбук (М.Степанова)
Максим Степанов - фото з Фейсбук (М.Степанова)

Як відомо, процес вакцинації розділений на 5 етапів – днями розпочнеться 2 етап, куди входять медичні працівники, працівники соціальної сфери і люди, віком за 80 років.

"Перше щеплення в Україні було зроблено 24 лютого – за місяць ми перейшли до другого етапу вакцинації. З наступного тижня розпочинається робота стаціонарних пунктів щеплення та вакцинація сімейних лікарів. На сьогодні в Україні щеплено 92 тисячі 713 людей", - відзначив Максим Степанов.

Карантин / фото: Чернівецька ОДА
Карантин / фото: Чернівецька ОДА

Що з вакцинами?

Міністр повідомив, що найближчим часом Україна отримає додаткову партію вакцин.

"1,5 мільйона доз AstraZeneca CoviShield очікують на відправку від індійського інституту – ми тільки чекаємо на дозволу Уряду Індії. Зареєстровано та очікуємо на поставку в Україну вакцини Koronovak від виробника Sinovac Biotech. Це – найбільша китайська компанія з виробництва вакцин і визнана світовим авторитетом у виробництві імунобіологічних препаратів", - повідомив Максим Степанов.

Вакцина CoviShield / фото : kyivcity.gov.ua
Вакцина CoviShield / фото : kyivcity.gov.ua

Ще одна партія очікується до початку квітня.

"18 березня я мав 1,5-годинну зустріч з керівництвом фонду UNICEF в Україні і отримав запевнення, що до кінця березня-початку квітня в рамках Міжнародної ініціативи COVAX ми отримаємо партію в 570 тисяч доз від AstraZeneca. А до кінця травня – ще 1,1-1,2 млн доз вакцин цієї компанії. Очікується поставка і вже законтрактованої вакцини американської компанії Novavax у кількості 70 млн доз", - відзначив міністр охорони здоров'я.

Вакцинація - фото Центр громадського здоров’я України
Вакцинація - фото Центр громадського здоров’я України

Що ж стосується оснащення українських лікарень, то, станом на сьогодні, в Україні запущено 6 тисяч апаратів ШВЛ і понад 6 тисяч ліжкомісць.

Тож про подальший розвиток подій читайте на порталі Знай.ua.