Після жахливої ДТП у Польщі, в результаті якого загинули 5 українців і понад 40 людей були поранені, у лікарнях досі залишаються 24 громадянина України.

Відомо, що дев'ятеро осіб знаходяться у важкому стані. У списку пасажирів зокрема значилося ім'я Анастасії Кочеткової, однак її рідним не повідомили, що дівчина може перебувати у польській лікарні в комі. Оскільки зв'язку з українкою не було, згодом схожу на неї дівчину впізнали в одній з лікарень Перемишля.

Аварія в Польщі, фото: nowiny24.pl
Аварія в Польщі, фото: nowiny24.pl

Рідні Анастасії Кочеткової розповіли, що вона їхала з Кракова додому і купувала квиток саме на цей автобус. 5 березня о 23:00 вона сіла в автобус у Кракові. Тоді ж подзвонила мамі і повідомила, що вже в автобусі їде додому. Востаннє заходила у месенджер о 23:16, пише видання "Е".

У Хмельницький прибути дівчина повинна була о 9 ранку наступного дня. Колишня колега Анастасії Альбіна Гуменюк розповіла, що до неї після обіду зателефонувала стурбована мама і повідомила, що нема зв'язку з донькою. Тоді рідні подивилися маршрут автобуса, який виїхав з Познані, і зрозуміли, що він їхав через Краків і дівчина з великою ймовірністю могла сісти саме в нього.

Популярні новини зараз
Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок
Показати ще

Згодом у консульстві підтвердили, що Анастасія купила квиток на цей автобус. Рідні зайнялися пошуком Насті і виявилося, що вона знаходиться в комі в одній з лікарень Перемишля.

ДТП з українцями в Польщі, фото: eska.pl
ДТП з українцями в Польщі, фото: eska.pl

"Консул сказав, що не знає, в якій вона лікарні, тому що евакуювали десятки постраждалих людей і розвозили в різні госпіталі. На той момент ще не було повністю зібраної інформації, хто і в якій лікарні перебуває. Говорив, що під час аварії речі порозкидалися, і не всі пасажири тримали при собі документи... Тому на той момент зрозуміти, хто є хто, було важко... Щоб її впізнати, сказали мамі терміново виїжджати до Польщі. О 11:20 сьогодні мама вже поїхала в Перемишль ", – розповіла Альбіна.

Також Альбіна Гуменюк розповіла, що Анастасію знайшли в реанімації. У дівчини забинтоване обличчя і вона знаходиться у комі. Консул також підтвердив, що з великою ймовірністю це саме вона: "У неї забинтоване обличчя. Вона в реанімації у комі, але жива".

ДТП з українцями в Польщі, Фото Nowiny24
ДТП з українцями в Польщі, Фото Nowiny24

Нагадаємо, рокова аварія автобуса з українцями в Польщі: десятки постраждалих у реанімації, водій на допиті. Всі постраждалі - громадяни України, двоє з них - водії

Як повідомляв портал "Знай.ua", шахраї взялися за "євробляхи" і видурюють з людей останнє: "Перерахувати кошти на зону". Довірливим українцям аферисти почали "впарювати" "євробляхи" заднім числом

Також "Знай.ua" писав, що українці вимагають прирівняти гривню до євро: "Жебраки і вимирають". Люди хочуть прирівняти гривню до євро з метою подолання економічної нерівності