В Україні незабаром можуть підвищитися ціни на червоне м'ясо, а також продукти, які з них виробляються.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяПро це розповів виконавчий директор Асоціації "М'ясна галузь" Микола Бабенко В ефірі каналу "Україна 24".
За словами Миколи Бабенка, найближчим часом варто очікувати підвищення цін на всі продукти зі свинини і яловичини в середньому на 10%. Це торкнеться не тільки самого м'яса, але і ковбас з салом.
"Зміни не торкнулися птахівництва. Там ставка податку на додану вартість не змінювалася. А всі вироби зі свинини, в тому числі ковбаси і сало, подорожчають в середньому на 10%", – сказав експерт.
Виконавчий директор "М'ясної галузі" зазначив, що якщо на сьогоднішній день українці можуть купити кілограм свинячого стегна за 90 гривень, то в найближчому майбутньому вартість найдешевшої свинини буде перевищувати 100 гривень за кілограм. Бабенко заявив, що все залежить від місця покупки м'яса реалізатором: "ціна на м'ясо свиней може зрости і до 150 грн за 1 кг".
Нагадавши, як змінилися ціни на крупи, яйця та овочі за два роки. Ціни на продукти з 2018 року значно зросли на базові продукти.
Як повідомляв портал Знай.uа, заступник міністра економіки Тарас Качка розповів, якими будуть ціни на продукти в найближчому майбутньому і що на це впливає.
Також Знай.uа писав, що купити якісні ковбасні вироби в Україні не так просто. Більше того, нові докази цьому з'явилися завдяки перевірці, проведеній ВГО "Споживча довіра".