В одній з найбідніших країн світу Конго виявили гору, яка, за попередньою оцінкою, на 90% складається із золотої руди.

Нещодавно в Демократичній Республіці Конго місцеві жителі виявили гору, яка може на 90% складатися із золотої руди. Після дивовижної знахідки всі жителі найближчих поселень збіглися до підніжжя Лухіхи, розташованої в провінції Південне Ківу. Люди жадібно добували золото лопатами, кирками, а деякі просто руками.

Журналісти, які вже побували у Лухіхи в момент ажіотажу, заявили, що на власні очі бачили, як при найпримітивнішому промиванні гірська порода дає 60-90% золота.

Коли в уряді дізналися про знахідку місцевих жителів, то в момент був виданий наказ, який змусив всіх людей покинути територію Лухіхи і її околиці. Винятку не було навіть для військовослужбовців, які охороняли золотошукачів.

Популярні новини зараз
Помер Король Британії Чарльз ІІІ (оновлено) Вистачить на хліб, поповнення рахунку та упаковку насіння: кому з 1 квітня додадуть до пенсії 500 грн Клієнти Monobank залишаються без грошей: доступ до рахунку закривають без попередження Зібрав долари на "чорний день" - отримай штраф: в Україні змінилися правила зберігання валюти
Показати ще

Уряд ДРК планує провести реєстрацію тих, хто хоче видобувати золото в цьому регіоні, і взяти під контроль здачу дорогоцінного металу в державну казну.

Відомо, що надра Демократичної Республіки Конго (ДРК) багаті природними ресурсами. У цій африканській країні видобувають золото, алмази, нафту, олово, вольфрам, тантал. У надрах ДРК-майже половина світових покладів уранових руд.

Нагадаємо, що на Буковині на березі Дністра проводили розкопки, під час якої вчені знайшли зуб мамонта, який ходив по Землі близько 300 тисяч років тому.

Як повідомляв портал Знай.uа, археологи знайшли залишки обмивання часів Ісуса в місцевості, де він провів останню ніч.

Також Знай.uа писав, що вчені виявили кіоск із залишками їжі в Помпеях: зберігалися 2 тисячі років під лавою.