Українці звернулися до Президента України Володимира Зеленського через небезпечні речовини в миючих засобах і порошках. Автор петиції зазначає, що проблему можна легко вирішити на законодавчому рівні.

На офіційному сайті президента з'явилася петиція з пропозицією і проханням на законодавчому рівні врегулювати питання і заборонити використання фосфатовмісних миючих засобів. Ініціатором і автором петиції виступив Ліньков Леонід Вікторович.

"Через фосфати в порошках і миючих засобах відбувається цвітіння води в річках. Прошу привести законодавство у відповідність до вимог європейських стандартів щодо миючих засобів, що містять фосфати, з метою захисту здоров'я людини та забезпечення охорони навколишнього природного середовища. Якщо заборонити використання фосфатовмісних миючих засобів виробники замінять їх на безфосфатні і без зміни цін-безфосфатні засоби коштують однаково з фосфатними", - сказано в тексті петиції.

Повідомляється, що таке рішення допоможе захистити здоров'я людини і забезпечити охорону навколишнього природного середовища.

Поки що петиція за кілька годин після розміщення зібрала небагато голосів, проте у автора є ще 92 дні, щоб зібрати необхідні 25 тисяч голосів і донести до президента свою пропозицію.

Популярні новини зараз
Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку
Показати ще

Раніше ми повідомляли, вода в колодязі Українки стала гарячою, вчені не вірять очам.

Як повідомляв "Знай.uа", з кранів українців пішла "мертва вода": призначалася для худоби.

Також "Знай.uа" писав, що диво-ягода від радіації та пестицидів, цілющі властивості знайомої всім українцям рослини.