Верховна Рада України розгляне скасування переходу на зимовий і літній час, тим самим встановивши єдиний час на всі сезони. Можливо, вже цієї весни депутати приймуть рішення і більше українці не переводитимуть стрілки годинника.

Якщо депутати Верховної Ради встигнуть до 28 березня прийняти в другому читанні законопроект, який скасовує перехід на літній час, то в Україні залишиться зимовий час, а переводити стрілки не доведеться.

На карті час сходу і заходу сонця 21 червня (Найдовший день року), якщо Україна залишиться на зимовому часі. Видно, що на сході влітку темніти буде раніше, ніж на заході України.

Якщо законопроект прийнятий не буде, то Стрілки доведеться перевести на годину вперед, а це значить українці отримають більше сонячного світла літніми вечорами.

Переведення часу, скріншот: YouTube
Переведення часу, скріншот: YouTube

Популярні новини зараз
Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку
Показати ще

Перший віце-спікер парламенту Руслан Стефанчук заявив, що економічна доцільність переведення стрілок годинника не доведена.

"Я надіслав листи до Національної академії наук та провідних медичних університетів України. Абсолютно всі, без винятку, висловили підтримку ідеї скасування сезонного переведення годинників. Наше завдання-встановити і закріпити єдиний Київський час на всій території України без винятку", – заявив Стефанчук, нагадуючи, що після анексії Криму РФ встановила московський час на тимчасово окупованих територіях.

Раніше ми повідомляли, перехід на літній час можуть скасувати, українцям пояснили плюси і мінуси.

Як повідомляв "Знай.uа", Україна назавжди може залишитися на" зимовому "часі, Парламент проголосував"за".

Також "Знай.ua" писав, що календар вихідних на 8 Березня, Великдень та інші свята, скільки будемо відпочивати навесні.