Картопляні крученики з цибулькою готуються дуже просто та швидко. Ця страва стане відмінною альтернативою вареникам, коли не хочеться довго сидіти на кухні.

Швидким рецептом смачних рулетиків з лавашем та картоплею поділився Телеграм-канал "Смачна хата".

Інгредієнти:

  • картопля відварена;
  • цибуля смажена;
  • лаваш;
  • рослинна олія або вершкове масло;
  • сметана.

Картопляні крученики в лаваші, кадр з відео
Картопляні крученики в лаваші, кадр з відео

Приготування:

Популярні новини зараз
А що так було? Українець "категорично відмовився" від повістки - чи підтримав його суд Йдеться майже про 10 тисяч гривень: скільки сьогодні мають отримувати українські пенсіонери Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Попередньо відварюємо картоплю і виминаємо її у пюре. Обсмажуємо дрібно нарізану цибулю і вимішуємо її з картопляним пюре.

Лаваш розрізаємо на великі прямокутники. Картопляним пюре з підсмаженою цибулею змащуємо лаваш товстим шаром. Далі згортаємо його у рулет і нарізаємо.

Смажимо на розігрітій сковорідці змащеній рослинною олією або вершковим маслом під кришкою. Коли з однієї сторони утвориться рум'яна скоринка - перевертаємо на іншу і готуємо до готовності.

Такі рулетики з лаваша і картоплі добре смакують зі сметаною, але можна підібрати улюблений соус на свій смак.

Картопляні крученики в лаваші, кадр з відео
Картопляні крученики в лаваші, кадр з відео

Нагадаємо, Масляна у 2021 році: головні заборони і прикмети свята. У цей день випікали млинці, спалювали опудало і готувалися до зустрічі весни.

Як повідомляв портал "Знай.ua", найкращі рецепти млинців на Масляну: класичні, сирні і на кефірі. Цьогоріч з 8 по 14 березня українці відзначатимуть Масляну — одне з найяскравіших і найсмачніших свят.

Також "Знай.ua" писав, пишні оладки без яєць на кефірі: проста вечеря за лічені хвилини. Готуються швидко і виходять дуже пишними