Ніхто не сперечається, велику цікавість викликають передбачення величного флорентійського художника Леонардо да Вінчі. Іноді інтерес навіть більше, ніж до слів алхіміка Нострадамуса. У зошитах, записках і рукописах Леонардо дослідники знаходять безліч пророцтв.

Леонардо да Вінчі
Леонардо да Вінчі, ohitalia.ru

Його хвилювало, якими стануть дерева, як люди навчаться створювати нові сорти плодів, що можна буде зробити з дерева, а що з металу. Він попереджав, що не можна змінювати русла річок, що з'являться паперові гроші.

Леонардо да Вінчі
Леонардо да Вінчі

Але найбільше Леонардо хвилювала одна проблема, вона ж для нього – велика мрія - людське спілкування. Він все життя мріяв про те, щоб люди всіх країн і континентів могли б спілкуватися один з одним. Ось яким він бачив це спілкування в майбутньому: "Люди розмовлятимуть один з одним з найвіддаленіших країн і один одному відповідати".

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну
Показати ще

А ось інші рядки: "Люди пересуватимуться, але не рухатимуться; говоритимуть з тим, кого немає". Дивно? Ні. Це ж знову про розмову через телефонний кабель. При цьому людина дійсно говоритиме з тим, кого немає з нею поруч.

Про це детально розповіли у фільмі "Да Вінчі. Нострадамус відпочиває. Секретні матеріали" журналісти телеканалу "Мир24". Пропонуємо нашим читачам детально ознайомитися з "секретними матеріалами" стрічки за посиланням нижче:

Також дослідникам не дають спокою таємниці "Джаконди" легендарної картини Леонардо да Вінчі "Мона Ліза". Виявляється її він написав за допомогою виконаного в особливій техніці начерку, французькі вчені впевнені, що оригінал міг зберегтися і з його використанням було створено копії картини.

Леонардо да Вінчі "Мона Ліза"
Леонардо да Вінчі "Мона Ліза", i-fakt.ru

Інші дослідження виявили деякі особливості картини-перефарбовування пальців лівої руки, конструктивні деталі підлокітників, зав'язки під вуаллю на лівому плечі — але про сліди начерку в публікаціях не згадувалося.

Раніше повідомляли, Да Вінчі підказав вченим нову дату "кінця світу": "Все живе помре...".

Як повідомляв Знай.uа, Мона Ліза: секрети найпотаємнішої картини тисячоліття.

Знай.uа писав, Мона Ліза, Наполеон, Нефертіті і Юлій Цезар - як могли б виглядати відомі історичні особистості в наш час.