У Російській Федерації показали напівзаброшене селище Цементозаводський, яке буквально заледеніло з приходом зими.

Відповідні знімки почали з'являтися в соціальних мережах.

Селище Цементозаводський розташовується в 18 кілометрах від міста Воркута, Республіка Комі, Російська Федерація. На сьогоднішній день селище-привид вважається мікрорайоном Воркути, проте в ньому проживає близько 80 сімей.

Збудоване селище було ще у 1950-х роках для працівників Воркутинського цементного заводу. Однак, після розорення підприємства, поселення почало різко порожніти. До цього моменту в Цементозаводську жило близько 5,2 тисяч осіб.

Популярні новини зараз
Не виїде закордон ніхто: у Міграційній службі закликали українців до перевірок Зібрав долари на "чорний день" - отримай штраф: в Україні змінилися правила зберігання валюти Потрібно бути готовими: що буде з курсом долара до літа Вам знадобиться магніт: перевірте монети в гаманці – деякі можуть принести 35 000 гривень
Показати ще

Зараз, коли місто практично спорожніло, воно перетворюється на царство Снігової королеви. Коли стовпчик термометра опускається нижче -40 градусів, все в окрузі покривається снігом, а в будівлях буквально виростають крижані сталактити.

Цементозаводськ вже давно збираються ліквідувати, проте цьому заважають не тільки сім'ї, що там живуть, а й діюча військова частина.

Іноземці були приголомшені побачивши замерзаюче селище-привид і стали публікувати в мережі лякаючі кадри. На них можна побачити, що сніг і іній захопив будівлі не тільки зовні, а й всередині.

Нагадаємо, що у Чорнобилі з'явиться власний могильник ядерних відходів.

Як повідомляв портал Знай.uа, з центру Тернополя зникне будинок-Привид - у Надала грандіозні плани.

Також Знай.uа писав, що у горах за Франківськом знайшли місто-привид "Івано — Франківськ-16".