Нещодавно ми вже розповідали нашим читачам, що в Україні аліменти cплачують не тільки чоловіки, а й жінки. У Дніпропетровській області мати виплатила майже дві сотні тисяч "проблемних" аліментів.

На цей раз дійшло до крайності, українці вимагають від президента країни скасувати щомісячні виплати "на руки" і узаконити накопичувальні аліменти, щоб дитина, в повнолітньому віці сама змогла розпорядитися грошима.

Про це стало відомо завдяки новому зверненню на офіційному порталі українського президента president.gov.ua у розділі для петицій.

Петиція Олександра Устинова, скріншот: president.gov.ua
Петиція Олександра Устинова, скріншот: president.gov.ua

Заголовок петиції, автором якої виступив Олександр Устинов, виглядає так: "Скасувати аліменти в нинішньому вигляді і ввести накопичувальний рахунок в банку на дитину і до 18 років вносити гроші аліментнику".

Популярні новини зараз
Вистачить на продукти й навіть комуналку: ПриватБанк нарахує клієнтам по 2500 грн кешбеку Вистачить на хліб, поповнення рахунку та упаковку насіння: кому з 1 квітня додадуть до пенсії 500 грн Клієнти Monobank залишаються без грошей: доступ до рахунку закривають без попередження Нові правила передачі показників та оплати послуг: газовики попередили про зміни
Показати ще

"Скасувати аліменти в нинішньому вигляді і ввести накопичувальний рахунок в банку на дитину і до 18 років вносити гроші аліментнику. Так приберемо маніпуляцію і зацікавленість в розлученні з чоловіком з боку жінок, і гроші отримає в 18 років дитина. Вона може витратити на навчання або навіть купити з часом житло собі, тобто на свій розсуд.", - пише автор петиції Олександр Устинов.

Важливо зазначити, що для офіційного розгляду главою держави петиція повинна зібрати понад 25 тисяч підписів.

Також варто нагадати нашим читачам, що нещодавно в Міністерстві юстиції України відзвітували щодо сум "проблемних" виплат. Також навели приклад, що аліменти платять не тільки чоловіки, а й жінки. У Дніпропетровській області мати-боржник виплатила майже дві сотні гривень.

Раніше повідомляли, інвалідність і довічна пенсія: українці вимагають "відкотити" закон на 10 років тому - було простіше.

Як повідомляв Знай.uа, нові тарифи на газ в Україні: як можуть перерахувати суми в платіжках за прикладом Євросоюзу.

Знай.uа писав, скасування ПДВ і скорочення чиновників: українці отримали новий план по боротьбі з бідністю.