Відомий український кулінар і переможець проекту "МастерШеф" Євген Клопотенко поділився у своєму Instagram новою публікацією, в якій показав, як приготувати старовинну національну страву – шпундру.

"Буряк та м'ясо. Можна приготувати борщ, а можна - шпундру. Ще одна страва, що захована у нашому ДНК. Зробіть завтра, скуштуйте і відчуйте себе ще більшими українцями. Рецепт я даю вам дуже спрощений та без бурякового квасу. Просто, щоб ви усвідомили той смак. Такий масний, що обіймає українську душу і в той самий час - балансує почуття кислим буряком.

Берете цибулю (100г), моркву (120г) та пів кілограма м'яса, нарізаєте. У мене на відео яловича лопатка, але в ідеалі - свинина (або теж лопатка, або реберця). Обсмажуєте то все на суміші вершкового масла та олії. Додаєте запечений буряк (300г), смажите десь 5 хвилин. Зі свіжого буряка (150г) робите сік. Можна той буряк натерти, вимазати руки, забризкати всю кухню та вичавити з нього нещасного сік. Потім ви той буряковий сік змішуєте з яблучним оцтом (50мл), додаєте до пательні та тушкуєте м'ясо хвилин 15-20. Сіль, перець до свого смаку. Їсте та відчуваєте зв'язок зі своїми пращурами", - написав Клопотенко.

Нагадаємо, Євген Клопотенко заморочився над індійськими хлібцями наан: "Зараз навчу вас".

Популярні новини зараз
А що так було? Українець "категорично відмовився" від повістки - чи підтримав його суд ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

Як повідомляв портал Знай.uа, Клопотенко здивував історією про ноги покійного діда: "Відійди від труни".

Також портал Знай.uа писав, що приготувати на вечерю: Клопотенко показав спагетті з мітболами в томатному соусі.