Ямайський виконавець і друг дитинства Боба Марлі Банні Вейлер помер у віці 73 років.

Про трагічну новину пише місцеве видання Jamaica Observer.

Повідомляється, що у вівторок, 2 березня, помер відомий реггі-музикант Банні Вейлер (наст. ім'я - Невілл О'райлі Лівінгстон). Про причину смерті видання не уточнює, проте відомо, що самопочуття виконавця погіршилося після інсульту в 2020 році.

Ще в дитинстві Вейлер подружився з легендарним музикантом Бобом Марлі. У 1962-му році вони разом з ще одним другом Пітером Тошем випустили кілька композицій, а на наступний рік заснували групу "Wailers". Через 10 років Банні Вейлер і Пітер Тош покинули групу і почали будувати сольну кар'єру. Варто відзначити, що навіть по роздільності вони змогли роздобути світову славу.

Банні Уейлер / фото: Peter Verwimp / Wikimedia Commons
Банні Уейлер / фото: Peter Verwimp / Wikimedia Commons

Популярні новини зараз
"Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

За свою кар'єру Вейлера тричі нагороджували "Греммі". Першу нагороду виконавець отримав в 1991-му році за альбом "Time Will Tell: A Tribute to Bob Marley", в 1995-му за " Crucial! Roots Classics " і в 1997-му році за "Hall of Fame: A Tribute to Bob Marley's 50th Anniversary". У 2017–му році банні удостоїли однієї з вищих урядових нагород Ямайки - орденом "За заслуги".

Нагадаємо, що Культова французька група Daft Punk на своєму акаунті в Youtube виклала відео "Epilogue", оголошуючи про відхід зі сцени.

Як повідомляв портал Знай.uа, Вакарчук повідомив про велику втрату-зупинилося серце легенди: "творив сучасну Україну...".

Також Знай.uа писав, що стало відомо про смерть одного із засновників легендарної британської групи The Animals Хілтона Валентайна.