Відомий акушерка-гінекологиня Ольга Білоконь веде особистий блог в Instagram, розповідаючи про жіноче здоров'я і відповідаючи на питання підписників.

Цього разу доктор Білоконь назвала головні міфи про комбіновані оральні контрацептиви.

"1. Приймала КОК, тепер 10 років не можу завагітніти. Прийом КОК ніяк не впливає на фертильність жінки в майбутньому. Ваші шанси на вагітність після відміни рівно такі самі, якими вони б були, якби ви ніколи не приймали КОК.

2. Призначили КОК, щоб на відміні пробувати вагітніти. У нас безпліддя, сказали, що КОК допоможе його вилікувати. Буде ребаунд-ефект і все трапиться. Все це неправда. КОК безпліддя не лікують. Винятків не буває. У світі таких рекомендацій не існує. Не втрачайте час, міняйте доктора.

Ольга Білоконь, фото: Instagram
Ольга Білоконь, фото: Instagram

Популярні новини зараз
Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

3. КОК викликають ранній клімакс. Жоден існуючий у світі КОК ще не зміг "вбити" жоден фолікул, жодну яйцеклітину у ваших яєчниках. У них немає таких суперздатностей.

4. КОК "налагодять", відновлять ваш гормональний фон, вилікують ті чи інші хвороби, підготують після викидня до нової вагітності. Ніколи КОК не "відновлювали" що-небудь і не виліковували, і після викидня їх приймати не потрібно. Так, вони можуть використовуватися для симптоматичного лікування деяких захворювань, але при цьому вам повинен бути виставлений зрозумілий і точний діагноз (а не просто "порушення менструального циклу") і у вас повинно бути чітке розуміння того, яка мета прийому КОК. Може у вашому випадку вони взагалі не потрібні", - написала Ольга Білоконь.

Нагадаємо, Білоконь розповіла, як "відстрочити" настання клімаксу.

Як повідомляв портал Знай.uа, Білоконь дала пораду майбутнім матусям.

Також портал Знай.uа писав, чи є життя під час вагітності: Білоконь розвінчала заборони.