У мережі з'явилися фотографії так званих "антиман'ячних" кнопок, які почали встановлювати в українських парках і скверах.

Суть використання досить проста - при натисканні на кнопку включається гучна сирена і починається світлова подача сигналу. Залишається тільки добігти до кнопки, щоб скористатися її перевагами при спробі згвалтування.

Екстрений виклик допомоги, фото: Facebook
Екстрений виклик допомоги, фото: Facebook

Однак подібні кнопки вже й раніше з'являлися в київських парках. Встановлені вони були на ліхтарних столках, зверху знаходяться червоно-сині мигалки, і щоб викликати допомогу - необхідно натиснути на помаранчеву кнопку і через мікрофон повідомити про подію оператору в правоохоронних органах.

"Ідея хороша, але не з нашим менталітетом, у нас прості смітники ламають, а потім кажуть що сміття скрізь не те що це", "Коли буде спроба згвалтування - потрібно лише добігти до кнопки!!! А як що не добіжить??? Кнопок на всіх не вистачить, тому що гвалтують нас всіх і дуже давно, без відповідальності за свої дії!!!", "Гарна ідея...якби вони були робітниками...у нас можуть поставити але так і не запустити в роботу... відмити гроші і для видимості коробочки стояти будуть...та й так менталітет у нас дуже багато не розумних підлітків є факт вандалізму...", - написали користувачі в Facebook.

Популярні новини зараз
Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році За прострочені комунальні платіжки можуть забрати половину пенсії: як ще покарають боржників Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

Коментарі, скріншот: Instagram (Реакція на кнопки)
Коментарі, скріншот: Instagram (Реакція на кнопки)

Нагадаємо, домагання в ЗСУ стали нічним кошмаром для українки, її історія шокує: "Ми залежні і безправні"

Як повідомляв "Знай.ua", Російська модель Кафельникова виправдалася перед іноземцями за "згвалтованого" слона

Знай.ua писав, небезпечний маніяк втік з в'язниці, поліція і армія виставили блокпости