На офіційній сторінці Національного антарктичного наукового центру України в соціальній мережі Instagram з'явилася інформація про те, що останні тижні територія навколо станції покривається пінгвінячими пір'ям, крім снігу.

Повідомляється, що вони линяють - як малі особини, так і дорослі.

"Пінгвінята у "Вернадського" підросли і стали міняти перший пуховий наряд", - йдеться в публікації.

Пінгвін, фото: Instagram
Пінгвін, фото: Instagram

Вони зуміють нарешті почати плавати в океані після закінчення линьки і самостійно добувати собі їжу. До цього моменту їх на постійно основі годують батьки. Вони знову будуть линяти через рік і після цього будуть виглядати, як дорослі особини, які, в свою чергу, теж активно змінюють пір'я в цей час, щорічно.

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки "Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках
Показати ще

"Слід зазначити, що на відміну від інших морських птахів, пінгвіни під час линьки скидають майже всі пір'я одночасно. У цей період вони не здатні плавати у воді і залишаються голодними, поки не відросте нове пір'я. Линька триває приблизно 3-4 тижні", - йдеться в публікації Національного антарктичного наукового центру України.

"Академік Вернадський", скріншот: Instagram
"Академік Вернадський", скріншот: Instagram

Нагадаємо, на українській антарктичній станції порозовів сніг, пінгвіни в шоці

Як повідомляв "Знай.ua", "Академік Вернадський" святкує 25-річчя: Google присвятив українській станції головну сторінку

Знай.ua писав, харків'янка розповіла, як відзначала Новий рік під пісні пінгвінів: "Привіт з Антарктиди!"