Скумбрія – популярна та корисна риба, яку люблять мільйони українців . Однак, вибираючи заморожену скумбрію в магазині, варто бути уважним, щоб купити справді якісний продукт.

На що звертати увагу при покупці?

Солона скумбрія, фото: Facebook
Солона скумбрія, фото: Facebook

По-перше, оцініть форму тушки. Якщо тулуб сильно викривлений або деформований у хребті або хвостовому відділі – це може свідчити про те, що рибу повторно розморожували та заморожували. А повторне заморожування призводить до псування продукту та ризику харчових отруєнь.

По-друге, перевірте, чи немає на шкірі жовтих плям. Вони з'являються згодом на старій замороженій рибі та означають початок процесу гіркості. Таку скумбрію краще не купувати.

Популярні новини зараз
Роботу не врахують до стажу: які періоди можуть "зникнути" Тисячі пенсіонерів залишаться без індексації у березні: кого торкнеться обмеження Ціни на стратегічно важливу крупу злетять на 50%: варто запасатися вже зараз Готуйтесь – буде дорожче: українцям стане складніше дозволити собі навіть шматок хліба
Показати ще

По-третє, зверніть увагу на цілісність шкіри. Якщо шкіра засохла та потріскалася, а хвіст пошкоджений – це ознака тривалого зберігання, тож продукт уже не свіжий.

Запечена скумбрія. Фото Instagram
Запечена скумбрія. Фото Instagram

"Одразу зауважу - розморожену я не раджу купувати - вона сама розморожена, але перевірити її на свіжість ви вже не зможете", - зазначила автор.

"На жаль, у нас дуже часто в супермаркетах скумбрія низької якості. І це було ще задовго до війни. Я дуже люблю цю рибу і щоразу маю квест", - пише один із користувачів у коментарях.

Нагадаємо про салат за 5 хвилин: рецепт з шинкою, сиром та оливками для вашого святкового столу.

Раніше ми повідомляли, як додати екзотики звичному гороховому супу: лайм та спеції змінюють усі.

Також стало відомо про 10 секретів ідеальних млинців: як приготувати смачні та пишні частування на Масляну-2025.