Проблему прилипання залишків їжі до сковороди зустріч майже кожна господиня. Адже дуже прикро, коли страва постійно пригорає навіть на новому та якісному посуді. Однак існує кілька типових причин виникнення такої ситуації, і усунути їх досить просто.

Одна з найпоширеніших помилок – неправильне чищення сковороди, особливо нової. Агресивні миючі засоби та жорсткі губки можуть легко пошкодити антипригарне покриття. В результаті їжа починає прилипати та пригоряти практично відразу.

Риба на сковороді, скріншот: YouTube
Риба на сковороді, скріншот: YouTube

Ще одна типова причина – недостатнє прогрівання посуду перед приготуванням. Сковороду потрібно розігріти протягом не менше півтори хвилини, інакше продукти прилипатимуть до її поверхні.

Не можна забувати і про особливості самої страви, яку ви готуєте. Для кожного з них потрібна певна температура та час приготування. Гасіння або смаження на максимальному вогні майже гарантовано призведе до пригорання. Також небезпечно класти нерозморожені продукти, адже різка зміна температури може зашкодити сковороді.

Популярні новини зараз
Росія може завдати потужного удару по Україні 20 листопада: посольство США застерегло всіх Долари з "заначки" можуть розчарувати: почали діяти нові правила обміну валюти По 3600 грн на руки три місяці поспіль: кільком категоріям українців виплатять допомогу В Україні 60-річні більше не зможуть вийти на пенсію: коли та як зміняться вимоги до стажу
Показати ще

Сковорода, що пригоріла. Фото: скрін youtube
Сковорода, що пригоріла. Фото: скрін youtube

Щоб назавжди позбавитися проблем з прилипанням їжі, радимо: ретельно вивчити інструкцію до вашого посуду і чистити його відповідно до рекомендацій, обов'язково попередньо розігрівати сковороду і готувати кожну страву при температурі і часі, що підходить для неї.

Нагадаємо, від справ на кухні до полегшення застуди: як окріп може стати незамінним помічником у побуті

Як повідомляв "Знай.uа", ця звичка може зіграти злий жарт: що не варто робити під час миття посуду

Знай.ua писав, як зубною пастою врятувати емальований посуд від подряпин: так роблять навіть на ресторанній кухні