Кухонні дошки, вірні помічниці у приготуванні їжі, можуть стати справжніми бактерійними осередками, якщо їм не приділяти належної уваги. Сьогодні ми поділимося з вами секретами догляду за дошками, щоб уникнути проблем.

Уникайте хімії: Забудьте про традиційні миючі засоби, які можуть зашкодити дерев'яній поверхні. Натомість використовуйте розчин води та оцту. Ця суміш не тільки ефективно очистить дошку, але й позбавить неприємних запахів.

Кухонні дошки / фото: Freepik
Кухонні дошки / фото: Freepik

Використовуйте лимон: якщо оцет не ваш вибір, лимон прийде на допомогу. Просто тримайте половинку лимона у холодильнику та використовуйте її для натирання дошки за потреби. Це не лише додасть свіжості, а й ефективно бореться із запахами, які можуть з'явитися на дошці.

Купуйте дошки різних кольорів: справжні господині не обмежуються однією дошкою. Вони знають, кожна дошка має своє призначення: зелена для м'яса, жовта для риби, синя для овочів, біла для хліба.

Популярні новини зараз
Перші 84 дні безкоштовно, потім – 25 гривень: Lifecell запровадив нову послугу задешево Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи
Показати ще

Кухонні дошки / фото: Freepik
Кухонні дошки / фото: Freepik

Таке колірне кодування не тільки полегшить роботу на кухні, але й допоможе підтримувати чистоту та порядок.

Дотримуючись цих простих порад, ви зможете зберегти свої кухонні дошки у відмінному стані, забезпечуючи безпеку та чистоту.

Також наш портал інформував, від справ на кухні до полегшення застуди: як окріп може стати незамінним помічником у побуті

Раніше Знай.ua стало відомо про те, як зубною пастою врятувати емальований посуд від подряпин: так роблять навіть на ресторанній кухні

Вам буде цікаво дізнатися, ми все це робимо і дарма: 6 помилок у прибиранні квартири