Використання рослинної олії не обмежується лише кулінарними цілями. Вона має корисні властивості і може використовуватись у будь-яких справах.

Тож досвідчені домогосподарки рекомендують топ - 5 способів для використання рослинної олії у побуті. Про це розповіли в UA Portal.

Соняшникова олія. Фото Знай.ua
Соняшникова олія. Фото Знай.ua

Полірування меблів

За допомогою олії можна оновити дерев’яні поверхні без зайвих зусиль. До того ж, таким способом можна прибрати з поверхні невеликі подряпини та додати їй блиску. Домашня поліроль готується так: варто змішати олію з соком лимона, на одну частину соку варто додати дві частини олії.

Популярні новини зараз
Тарифи просто непідйомні для пенсіонерів: українці тікають від "Київстар" Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати
Показати ще

Прибрати подряпини з дерев'яних меблів. Фото: скрін youtube
Прибрати подряпини з дерев'яних меблів. Фото: скрін youtube

Крем для взуття для надання блиску

Відновити блиск шкіряного взуття можна з використанням рослинної олії. Невелику кількість олії варто налити на м’яку ганчірку та протерти взуття. Методика досить ефективна для надання взуттю блиску.

Соняшникова олія. Фото: скрін youtube
Соняшникова олія. Фото: скрін youtube

Видалення фарби

Фарба чудово відмивається зі шкіри за допомогою звичайної олії. Достатньо намочити ганчірку олією та протерти по шкірі. Потім це місце варто змити милом та водою.

Налагодження блискавки, яка застрягла у замку

Коли виникає така проблема, то це може навіть призвести до поломки самої змійки. Особливо ситуація засмучує, коли виникає не вчасно. За допомогою олії блискавка може просунутись далі. Варто намочити вушну паличку олією та провести по блискавці і залишити на декілька хвилин. Через цей час проблема повинна вирішитись.

Що робити, коли злетіла блискавка на одязі. Фото: скрін youtube
Що робити, коли злетіла блискавка на одязі. Фото: скрін youtube

Мастило для скрипучих дверей

Розпрощатись з набридливим скрипом дверей можна просто змазавши петлі олією. Процедура достатньо проста, проте забезпечить легку та безшумну роботу дверей.

Нагадаємо, інформаційний портал Знай повідомляв, один засіб відмиє вам увесь будинок: нікуди не треба йти, ви вже купили це для кухні

Раніше наш портал інформував, ви не робите це із пралкою, а потрібно регулярно: прості правила, після яких одяг стане чистішим

Також портал Знай повідомляв, як випрати кросівки в пральній машині: способи, якими користуються всі спортсмени