Гель-лаки стали невід'ємною частиною сучасного манікюру, адже дозволяють зберігати ідеальне покриття кілька тижнів.

Проте фахівці застерігають: деякі види гелю можуть зашкодити нігтям та здоров'ю. Отже, на що слід звернути увагу під час виборів? По-перше, уникайте прострочених гель-лаків.

Здорові нігті. Фото: YouTube
Здорові нігті. Фото: YouTube

Згодом їх властивості погіршуються, а покриття може лущитись і вступати в реакцію з базою. По-друге, краще вибирати відомі бренди. Дешеві та "ноунейм" гелі часто викликають алергію через сумнівний склад.

По-третє, звертайте увагу на запах. Різкий, хімічний аромат – попереджувальний знак про шкідливий склад. По-четверте, вимагайте сертифікати якості. Якщо їх немає – склад не перевіряли і це точно не гарантує вашої безпеки.

Популярні новини зараз
Тарифи просто непідйомні для пенсіонерів: українці тікають від "Київстар" Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Часу залишилось обмаль: треба встигнути зробити це з трудовими книжками Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати
Показати ще

Намагайтеся завжди зіставляти ціну та якість – дуже дешевий продукт практично ніколи не буде якісним. В результаті ви даремно витратите гроші на манікюр і псування нігтів.

Врослі нігті, YouTube
Врослі нігті, YouTube

Вибираючи гель-лак, звертайте увагу на термін придатності, бренд, запах, сертифікати та ціну. Тільки так можна отримати якісне та безпечне покриття, яке прослужить довго і не зашкодить вашим нігтям.

Нагадаємо, думаєте, що вам не йде помада? Ви просто неправильно її вибираєте, секрети для ідеального кольору

Як повідомляв "Знай.uа", китайці придумали, як стати вищим за допомогою нового пупка: пару "копійок" і ти модель

Знай.ua писав, панами, уггі і в'язані речі: Андре Тан склав список найпопулярніших речей цього сезону