Відома американська "натуропатка" Жанін Боурінг нещодавно розповіла про три продукти, які найбільше шкодять мозку та погіршують пам'ять.

На її думку, вони практично "вбивають" здорові клітини головного мозку, прискорюючи розвиток деменції та старіння. Про це повідомляє Express.

Маргарин. Фото: кадр з відео
Маргарин. Фото: кадр з відео

Першим у цьому небезпечному списку виявилася риба-меч та інші окунеподібні види. Адже у них надто високий вміст ртуті – речовини, що безпосередньо токсично впливає на нервові клітини. Дослідження показали прямий зв'язок між регулярним споживанням такої риби та розвитком хвороби Альцгеймера.

Другим "вбивцею" мозку є маргарин, у якому містяться трансжири. Вони негативно впливають не тільки на пам'ять та увагу, але можуть спровокувати депресію та інші проблеми з нервовою системою.

Популярні новини зараз
Боржникам за комуналку приготували болісне випробування: юрист розповів, до чого готуватися Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Нарешті, останнім у цій небезпечній трійці є картопля фрі через те, що її зазвичай смажать на шкідливих для мозку рослинних чи ріпакових оліях. Вони безпосередньо впливають на увагу, пам'ять та інші життєво важливі функції головного мозку.

McDonald's, картопля-фрі. Фото із соцмереж
McDonald's, картопля-фрі. Фото із соцмереж

Щоб зберегти ясний розум та гарну пам'ять, слід уникати цих трьох продуктів. Адже здоров'я мозку – запорука активного та щасливого життя у зрілі роки!

Матеріали новинного характеру не можуть вважатися призначенням лікаря і прирівнюватися до них. Перед прийняттям рішення обов'язково проконсультуйтеся з лікарем і зверніться до фахівця.

Нагадаємо, перестанете бути чоловіком, якщо будете їсти це м'ясо: які види "білка" зашкодять

Як повідомляв "Знай.ua", летальні наслідки не рідкість: українців попередили про хворобу - якщо живете самі, то ви в небезпеці

Знай.ua писав, популярний чай може порушити роботу організму: від проблем зі сном до розладу шлунка