Для всіх наших дорогих та шанованих читачів, які стежать за чистотою у своїх оселях, є дуже цікава інформація. На цей раз ми розберемося, як позбутися плісняви ​​без дорогого набору хімії.

Цвіль і грибок – природні побічні продукти вологого середовища. І для їхнього видалення зазвичай потрібні агресивні хімічні речовини, які вдарять по гаманцю.

Про ці кошти розповів один із українських блогерів, який часто ділиться побутовими лайфхаками у соціальних мережах.

Оцет, фото shuba
Оцет, фото shuba

Оцет

Його потрібно розбавити водою, щоб позбутися запаху. Але найкраще знищує цвіль засіб, коли його просто розпорошують із пляшки на проблемну поверхню. Оброблене місце потрібно залишити на кілька годин, а після – очистити цвіль щіткою.

Популярні новини зараз
Для ФОП вступили у дію нові правила За один долар – 50 гривень: до чого варто готуватися українцям Боржникам за комуналку приготували болісне випробування: юрист розповів, до чого готуватися Українці намагаються зберегти своє майно перед законом про мобілізацію: що хочуть встигнути
Показати ще

Щоб не турбував запах, можна додати пару крапель ефірної олії. Дослідження показують, що оцет може знищити 82% цвілі, а також віруси та бактерії.

Олія чайного дерева, фото aroma-mania
Олія чайного дерева, фото aroma-mania

Розчин чайного дерева

Він коштує не так дешево, але всього двох чайних ложок засобу, змішаного в рівних пропорціях з водою, вистачить, щоб позбутися цвілі. Необхідно розподілити розчин на проблемному місці та не витирати. Запах такого засобу зникне за кілька днів.

Лимони. Фото: скрін youtube
Лимони. Фото: скрін youtube

Екстракт насіння цитрусових та вода

Вони не мають запаху і потрібно розвести 20 крапель речовини на 2 склянки води, змішати в пульверизаторі та нанести на суперечки плісняви. Змивати його потім не треба.

Перекис водню, скріншот з відео
Перекис водню, скріншот з відео

Перекис водню

Також чудовий помічник у видаленні побічних продуктів вогкості. Для цього потрібно розпорошити тривідсотковий розчин на проблемну поверхню та залишити на 10 хвилин. Після цього витерти все вологою тканиною, щоб видалити залишки плісняви.

Сода з медом, фото
Сода з медом, фото

Харчова сода

Її можна використовувати з оцтом та водою або просто окремо, щоб ефективно позбутися побічних продуктів вологи. Для створення розчину потрібно розчинити соду у воді та розпорошити її на поверхні. Після цього залишити на якийсь час, а в кінці витерти вологою тканиною. При використанні соди не залишається запаху.

Нагадаємо, одяг має жахливий запах після прання: поради, які ефективно вирішать проблему.

Раніше повідомлялося, дезодорант для льоху: секрети боротьби з цією неприємною вологістю.

Також, бюджетні кошти для очищення гумки на пральній машинці: топ-3 потужних методів.