Якісний аромадифузор для дому коштує дорого, а вистачає його всього лише на місяць. Дешеві варіанти теж не підійдуть, адже їх хімічний та різкий аромат буде лише дратувати.

Пропонуємо вам приготувати його своїми руками. Такий варіант не буде уступати магазинному, а коштів на його виготовлення ви витратите в рази менше, ніж на готовий дифузор.

Що потрібно для його виготовлення?

6 ложок дистильованої води. Якщо такої немає, то підійде й звичайна, з-під крану. Та краще все ж використовувати дистильовану, адже спрей на її основі має більший термін зберігання.

Популярні новини зараз
Для ФОП вступили у дію нові правила Землю накрила потужна магнітна буря, як встояти на ногах Українці намагаються зберегти своє майно перед законом про мобілізацію: що хочуть встигнути Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня
Показати ще

10 крапель ефірної олії. Наприклад, щоб створити аромат свіжості можна використати в рівних пропорціях ефірну олію лимона та лаванди. Окрім того, аромат буде заспокоювати та підіймати настрій мешканцям оселі. Можете використовувати готові композиції ефірний олій, або ж свої улюблені аромати.

2 столові ложки емульгатора (гамамелісу, медичного спирту або горілки). Це допоможе воді та олії більш ефективно "подружитися".

Як готувати:

В скляну пляшку з розпилювачем додайте дистильовану воду, емульгатор та ефірну олію. Власне це все! Закрийте пляшку, струсніть і, вуаля, хенд-мейд спрей для покращення аромату повітря готовий.

Затишок будинку, джерело bigfoto
Затишок будинку, джерело bigfoto

Такий спрей використовується, як звичайний освіжувач повітря. Тобто для надання оселі приємного запаху зробіть пару пшиків з пляшечки. Можна бризнути на штори чи оббивку меблів.

Також цей спрей можна використовувати для речей, які зберігаються в шафі і через те, що довго там лежать, хоч і чисті, але мають несвіжий запах.

Як бачите влаштувати в помешканні приємну атмосферу дуже просто, незаморочливо і не знадобляться дорогі інгредієнти.

Нагадаємо, що цей розчин знищує неприємну жовтизну з білої постільної білизни: секрет твоєї бабусі.

Раніше ми повідомляли, як почистити подушки будинку без використання прання: секрет досвідчених господарок.

Також стало відомо, що домашня "хімія", яка допоможе прибрати неприємну жовтизну з постільної білизни: три рецепти .