Молоко скисає внаслідок життєдіяльності бактерій, як правило, молочнокислих. Цей процес буває як контрольованим, і випадковим.

Для утворення пастеризованого очищене від патогенної мікрофлори молоко додають "породисті" мікроорганізми. В іншому випадку в молоко потрапляють "дикі" бактерії, що мешкають у зовнішньому середовищі.

Кисле молоко, фото banketof
Кисле молоко, фото banketof

В результаті бактерії відразу починають активно розмножуватися. Активніше цей процес відбувається в теплі, в холодильнику вони почуваються менш комфортно, тому розмноження йде повільніше.

Однак іноді трапляються випадки, коли ви купили більше молока, але в той же час розумієте, що найближчим часом не встигнете його випити. У цьому випадку вам допоможуть такі поради.

Популярні новини зараз
Індексація зарплат в Україні: коли чекати і на скільки перерахують виплати в 2024 році Українців закликали не відкладати на завтра: можна подати заяву на пенсію за лічені хвилини Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається"
Показати ще

хліб і молоко
хліб і молоко

7 секретних інгредієнтів, які потрібно додати в молоко, щоб воно не скисло:

  1. Стерилізація, тобто кип'ятіння. Оброблене таким чином молоко може залишатись свіжим до тижня.
  2. Якщо перед кип'ятінням додати невелику кількість цукру, молоко зберігатиметься ще довше.
  3. Від скисання молоко також може захистити сіль, що додається при кип'ятінні.
  4. Таку ж дію надають листя хрону, додані в ємність із молоком.
  5. Підійдуть також кілька листків м'яти, які потрібно помістити в тару з молоком.
  6. Щоб молоко довго не псувалося, при кип'ятінні можна додати до нього невелику кількість соди.
  7. Для тривалого зберігання молоко краще тримати його у скляній чи фарфоровій ємності.

Ціни на молоко, скріншот з відео
Ціни на молоко, скріншот з відео