Молоко скисає внаслідок життєдіяльності бактерій, як правило, молочнокислих. Цей процес буває як контрольованим, і випадковим.

Для утворення пастеризованого очищене від патогенної мікрофлори молоко додають "породисті" мікроорганізми. В іншому випадку в молоко потрапляють "дикі" бактерії, що мешкають у зовнішньому середовищі.

Кисле молоко, фото banketof
Кисле молоко, фото banketof

В результаті бактерії відразу починають активно розмножуватися. Активніше цей процес відбувається в теплі, в холодильнику вони почуваються менш комфортно, тому розмноження йде повільніше.

Однак іноді трапляються випадки, коли ви купили більше молока, але в той же час розумієте, що найближчим часом не встигнете його випити. У цьому випадку вам допоможуть такі поради.

Популярні новини зараз
"Ощадбанк" блокує пенсійні картки: хто може втратити останні копійки Українцям виплатять по 4 500 гривень: кому пощастить отримати допомогу Пропрацював 40 років, а пенсія мізерна: у ПФУ звернулися до українців, сподобається не всім В Україні 60-річні більше не зможуть вийти на пенсію: коли та як зміняться вимоги до стажу
Показати ще

хліб і молоко
хліб і молоко

7 секретних інгредієнтів, які потрібно додати в молоко, щоб воно не скисло:

  1. Стерилізація, тобто кип'ятіння. Оброблене таким чином молоко може залишатись свіжим до тижня.
  2. Якщо перед кип'ятінням додати невелику кількість цукру, молоко зберігатиметься ще довше.
  3. Від скисання молоко також може захистити сіль, що додається при кип'ятінні.
  4. Таку ж дію надають листя хрону, додані в ємність із молоком.
  5. Підійдуть також кілька листків м'яти, які потрібно помістити в тару з молоком.
  6. Щоб молоко довго не псувалося, при кип'ятінні можна додати до нього невелику кількість соди.
  7. Для тривалого зберігання молоко краще тримати його у скляній чи фарфоровій ємності.

Ціни на молоко, скріншот з відео
Ціни на молоко, скріншот з відео