Духовку деякі господині використовують так само часто, як і плиту, адже це дуже зручно для приготування страв.

Ще такий пристрій має здатність буквально вбирати в себе запахи.

Духовка, фото club.dns
Духовка, фото club.dns

Серед продуктів є ті, що виділяються специфічними та досить стійкими ароматами – риба, капуста, часник та інші. Але необов'язково використовувати дорогу хімію, щоб їх позбутися. Тим більше, якщо змити її неправильно перед готуванням, це завдасть шкоди здоров'ю. Є корисний лайфхак із використанням натуральних засобів.

Все дуже просто, з такою маніпуляцією впораються усі господині, а натуральні інгредієнти знайдуться на кожній кухні.

Популярні новини зараз
Якщо дорожите субсидією – не ігноруйте: що треба робити, щоб залишитися з допомогою Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати
Показати ще

Для початку потрібно змішати одну столову ложку соди та одну чайну ложку меленої кориці. Після цього відправити цю суміш в духовку при 180 градусів на 10-15 хвилин.

Кориця / фото: Pixabay
Кориця / фото: Pixabay

Кориця переб'є своїм сильним ароматом інші, що залишилися, наприклад, від риби, і подіє як антисептичний засіб - це стосується і соди. Важливо, що суміш не просто замаскує сторонні, а знищить їх.

За годину духовка готова до повторного використання, і можна не боятися, що запах попередньої страви вплине на нову.

Духовка, фото technodom
Духовка, фото technodom

Нагадаємо, що цей розчин знищує неприємну жовтизну з білої постільної білизни: секрет твоєї бабусі.

Раніше ми повідомляли, як почистити подушки будинку без використання прання: секрет досвідчених господарок.

Також стало відомо, що домашня "хімія", яка допоможе прибрати неприємну жовтизну з постільної білизни: три рецепти .