Вівсянка є популярним продуктом для споживання сніданку. Але чи справді вона така корисна, як прийнято вважати. На це запитання відповіли спеціалісти.

Фахівці нарешті розповіли всю правду, пояснивши, чи це не є черговим міфом, щоб на поличках супермаркетів усі, хто піклується про фігуру, розбирав вівсяні пластівці.

Вівсянка
Вівсянка

За словами дієтологів, вівсянка для здоров'я людей дійсно дуже корисна. У той же час важливо пам'ятати, що йдеться саме про вівсяну кашу, яку потрібно варити та вживати в їжу з якісною олією та сухофруктами чи овочевим салатом.

У той же час слід обережно ставитись до пластівців швидкого запарювання, адже вони містять цукор, сухе молоко, ароматизатори та інші добавки. Які, у свою чергу, не тільки не корисні, але навіть шкідливі. Це швидкі вуглеводи, після яких почуття голоду лише посилюється.

Популярні новини зараз
Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку Травень буде дуже важким для українців, але 2 знакам Зодіаку пощастить: хто ці щасливчики Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається"
Показати ще

Вівсяна каша, кадр з відео
Вівсяна каша, кадр з відео

Фахівці пояснюють, що якісна вівсяна каша багата на клітковину і білок ( 20 % денної норми). Відповідно, вона довго дає відчуття ситості. А завдяки "повільним" вуглеводам, вівсяна каша регулює рівень цукру в крові, що запобігає розвитку цукрового діабету.

До переваг якісної вівсяної каші також відносять сприяння покращенню роботи кишечника, оскільки вона містить клітковину. Крім того, завдяки крохмалю крупа обволікає стінки шлунка, що позитивно впливає на здоров'я та роботу органу. А також вівсяна крупа виводить з організму холестерин та токсини.

Вівсянка в банці, фото foodandmood
Вівсянка в банці, фото foodandmood

Нагадаємо, що медики нагадали , кому слід носити маску навіть без карантину.

Раніше ми повідомляли, що кофеїн та краса: як улюблений напій впливає на нашу шкіру.