Українці можуть зробити своє житло теплішим без зайвих витрат. Для цього можна скористатися лише однією хитрістю. Про це пише інформаційний портал Express.co.uk.

У зимовий період зручною для дому вважається температура в межах 18-21 °C. Підтримувати її, а може навіть збільшити можна досить просто, а для цього слід лише правильно використовувати штори та жалюзі.

Опалення. Фото: скрін youtube
Опалення. Фото: скрін youtube

Фахівці рекомендують тримати штори та жалюзі відкритими вдень, коли сонячні промені потрапляють у вікна. Сонячне тепло безкоштовно обігріє кімнату.

У вечірній час слід закривати штори та жалюзі, щоб створити ізоляційний шар та зберегти тепло. Найбільш ефективно запобігти виходу тепла допомагають штори із щільної, товстої тканини.

Популярні новини зараз
Посилення мобілізації в Україні: як позбавлятимуть прав ухилянтів В Україні сигарети, алкоголь та паливо продаватимуть за новими правилами: що зміниться За один долар – 50 гривень: до чого варто готуватися українцям Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру
Показати ще

Жалюзі. Фото: скрін youtube
Жалюзі. Фото: скрін youtube

Включно з опаленням потрібно обов'язково простежити, щоб батареї не були прикриті шторами або меблями. Це може без проблем поширюватися по кімнаті. В той самий час, жалюзі краще залишити закритими. Це допоможе уникнути протягів та втрати тепла.

Ще дуже ефективно і практично безкоштовно підняти температуру в кімнаті можна, якщо наклеїти за батареєю спеціальні тепловідбивні екрани. З цією метою можна використовувати і звичайну фольгу.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, залишилися без опалення та електроенергії: прості способи зігрітися в холодній квартирі.

Також наш портал інформував, навіщо українцям класти цеглу на газові конфорки: цей метод врятує вас, якщо не буде опалення.

Крім того, ми писали, тепло та затишок з мінімум зусиль: як зробити домашню грілку з підручних матеріалів.