Іноді турбота про великі ковдри та пледи стає справжнім випробуванням для господарок. Коли варіанти хімчистки чи прання в машині здаються незручними, доводиться шукати альтернативи.

Якщо прання в пральній машині не варіант, є кілька методів, які можуть впоратися з цим завданням і вдома.

Одеяло, фото: Знай.ua
Одеяло, фото: Знай.ua

Делікатна ванна процедура

Наповніть ванну теплою водою і додайте 6 столових ложок соди, 2 столові ложки рідини для миття посуду і трохи гелю для прання, дотримуючись інструкцій.

Намочіть у цьому розчині ковдру на 4 години, періодично перевертаючи її. Коли вода стане брудною, замініть її чистою та ретельно прополощіть виріб.

Популярні новини зараз
Затримка виплат: Пенсійний фонд пояснив, що буде з пенсіями та субсидіями за травень Добровільний візит до ТЦК не врятує від штрафу: за що покарають деяких чоловіків Vodafone порадував абонентів безкоштовним інтернетом: як отримати Не лише електроенергія вдарить по гаманцю: яка комунальна послуга подорожчає з 1 червня
Показати ще

Пральний порошок, фото epicentrk
Пральний порошок, фото epicentrk

Як висушити?

Вилийте воду та залиште покривало майже сухим у ванній. Висушіть його, використовуючи швабру, розкладну сушарку або навіть драбину, щоб підвісити його для висихання. Потім перенесіть на балкон для остаточного висихання.

Цікавий спосіб для прання в машині

Якщо прання в машині здається неможливим, можна розрізати навпіл плед і вшити блискавку. Це стане в нагоді, особливо якщо плед використовується на дивані.

Такі прості методи зроблять процес прання великих виробів набагато простіше. Але не забувайте, що існують хімчистки, де можна швидко та якісно очистити будь-яку ковдру чи покривало.

Також Знай.ua писав про те, як правильно прати шапку, шарф та рукавички і з якою частотою

Вам буде цікаво дізнатися, сиділи на обіді і захезали одяг кави: з цими способами ви швидко випраєте пляму